Osude teksta Krika u kojem je objavljena fotografija Danila Vučića

Istraživačka mreža KRIK, uz tekst o ratu kriminalnih klanova, objavila je fotografiju Danila Vučića sa jednim navijačem, čiju grupu je, tvrde, regrutovao tzv. Kavački klan. Predsednica skupštine i ministri u Vladi Srbije osudili su, kako navode, napad na sina predsednika Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da su deca Aleksandra Vučića izložena svakodnevnim napadima, pretnjama i uvredama, a da niko nikada iz Saveza za Srbiju to nije osudio.

"Najoštrije osuđujem najnoviji napad na (Danila Vučića) sina predsednika Republike Srbije, koji nedvosmisleno pokazuje nastavak politike koja od dece predsednika Srbije pravi mete i stalno ih izlaže brutalnim pretnjama, uvredama i napadima", istakla je Gojkovićeva, navodi se u saopštenju pres službe parlamenta.

Ističe da sva deca u našem društvu moraju biti zaštićena i bezbedna i pita: "Da li će sada svi oni koji su zaplakali zbog izmišljenih napada na decu Dragana Đilasa, ovog puta bar osuditi napad na decu Aleksandra Vučića".

Brnabić: Tabloidno novinarstvo i dvostruki aršini u punom jeku

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su tabloidno novinarstvo i dvostruki aršini "u punom jeku", juče suze zbog navodnog napada na decu Dragana Đilasa, danas "zanimljiva nova fotka predsednikovog sina".

Ona je tako retvitovala na objavu Jelene Vasić iz Krik-a, koji je danas, uz tekst o ratu kriminalnih klanova objavio fotografiju Danila Vučića sa jednim navijačem, koji, prema toj mreži, pripada navijačkoj grupi, a koju je, navodno, regrutovao tzv. Kavački klan.

"Juče: suze i žalost zbog navodnog napada na Ðilasovu decu, koju ne da niko nije napao, već ih niko nije ni spomenuo. Danas: ''zanimljiva nova fotka predsednikovog sina''. I, gde su oni od juče da danas osude ovaj napad i laži?", upitala je Brnabić na svom Tviteru.

Stefanović: Nezabeležen skandal 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nije ništa novo u Srbiji da opozicija pokušava da kriminalizuje čak i članove porodica ljudi iz vlasti, kao sredstvo političke borbe, ali da je stavljanje nečijeg deteta, poput sina predsednika Republike, u kontekst ratova podzemlja do sada nezabeležen skandal.

Stefanović tim povodom kaže da, osim što se radi o čistim izmišljotinama zarad diskreditacije, autori ovim lažima Danilu Vučiću stavljaju metu na čelo i dovode njegov život u opasnost.

Istovremeno, ministar odbacuje kao besmislene teze, koje, kaže, ponovo vaskrsavaju u jednom delu opozicione javnosti - da srpska policija hapsi pripadnike jednog kotorskog klana, a drugog ne.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada nije pravilo razliku između kriminalaca - sve ih želimo iza rešetaka", kaže Stefanović i dodaje da su svi oni za koje je prikupljeno dovoljno dokaza procesuirani.

Dačić: To je bezobrazluk 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je "zapanjujuća i zastrašujuća tišina" sa kojom se oni kojima su, kako kaže, puna usta o zaštiti dece danas odnose prema napadu na sina Aleksandra Vučića.

"Šta to treba da znači, da je napad na Vučićevog sina dozvoljen? To nije licemerje, to je bezobrazluk. Srećom uskoro će biti izbori, pa će svako dobiti po zasluzi, a narod je najbolji sudija", rekao je Dačić.

Mihajlović: Deca i porodice ne smeju biti ničija meta

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, poručila je da je nedopustivo da deca predsednika Srbije Aleksandra Vučića budu meta napada drugih političara, ali i medija.

"Krajnje je neprimereno da se deca i članovi porodice koriste kao meta napada na političare, bilo da je reč o direktnim pretnjama, neprimerenim komentarima, pa čak i insinuacijama. To važi za sve, pa mora da važi i kad su u pitanju deca predsednika Srbije, koja su mnogo puta bila predmet napada. Politika je za političare, a deca i porodice ne smeju biti ničija meta niti kolateralna šteta u političkim obračunima", kaže Mihajlovićeva.

Tekst osudio i Marko Đurić 

Potpredsednik SNS Marko Đurić osudio je najnoviji napad na Danila Vučića, sina predsednika Aleksandra Vučića, i ocenio da takvi napadi pokazuje da pojedini ne biraju sredstva za ostvarivanje svojih političkih ciljeva.

"Novi napad na porodicu Aleksandra Vučića, izveden preko portala KRIK, tužno je svedočanstvo o licemerju i monstruoznosti onih koji ne biraju sredstva za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, uvlačeći u svoje prljave pseudonovinarske konstrukte sina predsednika Srbije", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Joksimović: Obračuni preko porodice - izraz nemoći

Internacionalni sekretar SNS i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da su politički obračuni protiv članova porodica bilo kog političara najprimitivniji način političke komunikacije i izraz suštinske političke bezidejnosti i nemoći.

"Ta kontinuirana kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice koju vode pojedini opozicionari i njima naklonjeni mediji, samo pokazuje da ne razumeju značenje i suštinu demokratije, pristojnosti i normalnosti vođenja politike kao javne delatnosti, i da otuda nisu kadri ni da na odgovoran način vode državu", navela je Joksimović u saopštenju SNS-a.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије