Sednica Skupštine Srbije planirana za utorak

Sednica Skupštine Srbije planirana je za utorak, rečeno je RTS-u u kabinetu predsednice Narodne skupštine Maje Gojković.

Kako je rečeno RTS-u, sednica će biti zakazana nakon što vlada pošalje potrebne predloge odluka i akata, koje će parlament razmatrati na toj sednici.

To će biti prva sednica parlamenta od kako je proglašna epidemija koronavirusa u Srbiji.

Predsednica Skupštine sutra će održati onlajn sastanak sa potpredsednicima parlamenta, na kojem će govoriti o organizaciji zasedanja Skupštine Srbije.

Ranije je i predsednik Aleksandar Vučić izjavio da bi Skupština Srbije mogla ponovo da počne s radom u ponedeljak ili u utorak.

Istakao je da će, u svakom slučaju, morati da budu poštovane epidemiološke mere, kao i dolazak što manjeg broja policijskih službenika i administrativnih radnika u skupštinu.

Danas je, inače, zasedao Administrativni odbor koji je usvojio rabalans skupštinskog budžeta, a uoči sednice članovi odbora su dobili maske, rukavice i dezinfekciona sredstva i izmerena im je telesna temperatura.

Sutra će biti održan onlajn sastanak predsednice skupštine Srbije Maje Gojković sa potpredsednicima parlamenta, saznaje RTS.