Boško Obradović i Dveri protestovali na trgu u Čačku

Predsednik Dveri Boško Obradović održao je konferenciju za medije na gradskom trgu u Čačku u 18 časova zbog, kako je naveo, ličnog čina pobune protiv nepravde i tiranije. Obradović je protestom kao narodni poslanik, sa kolegama odbornicima Dveri u skupštini grada Čačka i prijateljima, kako je rekao na taj način iskazao bunt protiv aktuelne vlasti.

Boško Obradović se medijima obratio na trgu, a uputio je i saopštenje.

''Dosta nam je više njihovih laži, prevara, manipulacija i zloupotreba. Ovde smo da progovorimo istinu o stanju u državi u kojoj tužilaštvo, sudstvo i policija štite kriminalce, lopove i huligane, a proganjaju i kažnjavaju poštene ljude. Kako drugačije da nazovemo ćutanje policije koja već nekoliko noći izbegava da interveniše na poziv građana i ne hapsi huligane koji upadaju po tuđim zgradama i pale baklje po krovovima za vreme policijskog časa? Postavljamo pitanje da li su im partijske knjižice SNS propusnice za slobodno kretanje u policijskom času i da li im policija pruža asistenciju da pobegnu sa lica mesta?", navodi se u saopštenju.

Na trgu su kako je rekao, pojedinci, građani i ovo je njihov lični čin pobune.

"Osvojenu slobodu od 20.05 svake večeri sa naših prozora i balkona sada proširujemo i na naše ulice i trgove. Zato ćemo najpre ovde na centralnom gradskom trgu u Čačku stajati u protestu, a onda krenuti u protesnu šetnju centralnim gradskim ulicama sve do 20.05 kada ćemo se pridružiti građanima u buci protiv tiranije", stoji u saopštenju.

Na protestu i šetnji poštuju, dodaje, mere fizičkog distanciranja, nose maske i pridržavaju se drugih propisa protiv širenja pandemije, ali ustajeu "protiv rušenja Ustava, protivustavnog uvođenja vanrednog stanja, ukidanja Narodne skupštine, kršenja ljudskih prava, daljeg gašenja slobode medija u Srbiji, kao i protiv nedemokratskih izbora koje vlast planira na silu da organizuje u junu".

"Glas pobune i buka protiv diktature na ovaj način dopreće do svakog građanina Čačka i Srbije. Danas počinjemo ovaj slobodarski put i nećemo stati dok ova vlast ne padne i Srbija ponovo ne bude slobodna. Nameravamo da ovi protesti traju svake subote kao kolone biciklista, vozila ili pešaka u pokretu koji će na taj način stići postepeno do svakog dela našeg grada, a onda i do svih naših sela sa istom porukom: "Vreme je. Budite se. Ovako više ne može. Moramo se pobuniti. Ovo je naš grad. Ovo je naša država. Nećemo da nam dalje na čelu države budu lopovi, izdajnici i kriminalci", naveo je Obradović.

I tako će, navodi, sve dok ne dođe do "punoće vremena i zrelosti za političke promene koje su već počele".

"Sada samo od nas zavisi kojom brzinom će ova vlast da padne. Zato nema nazad. Živela sloboda'', kazao je Obradović.

Posle protesta nastavili su šetnju gradskim ulicama, a nije poznato da li je intervenisala policija.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара