Od utorka se otvaraju zanatske radnje, Vučić rekao i kada počinju sa radom kafići

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od utorka policijski čas počinjati u 18 časova. Predsednik je rekao da će 100 evra građanima Srbije, koje je država obećala, biti isplaćeni 11. ili 12. maja.

Penzioneri će moći od 18.00 do 01.00, tri puta nedeljno, da se prošetaju po pola sata – utorkom, petkom i nedeljom, rekao je Aleksandar Vučić za Pink.

"Penzioneri će od 18.00 do 01.00 imati mogućnost da izaberu svojih pola sata za šetnju. Cilj nam je da izbegnemo da svih 1,5 do 1,7 miliona penzionera bude u isto vreme na ulicama", objasnio je Vučić dodajući da će ostati dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu za penzionere.  

Za ostale, policijski čas od utorka počinje u 18 časova i traje do pet časova ujutru.

Predsednik je rekao da će 100 evra građanima Srbije, koje je država obećala, biti isplaćeni 11. ili 12. maja. 

Otvaraju se zanatske radnje 

Vučić je najavio da se od utorka otvaraju sve zanatske radnje: vulkanizerske, auto-mehaničarske, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa koronavirusom bude dobra.

"Ako krene lošije, povući ćemo mere", rekao je Vučić.

Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja.

Građevinari će raditi "punom parom"

Vučić je rekao će građevinari od utorka moći da krenu da rade "punom parom", i u visokogradnji i u niskogradnji, ističući da u Srbiji ima mnogo projekata.

On je najavio i da će u utorak obići rusko gradilište kod Čortanovaca.

"Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP-a nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo biti najbolji u Evropi", rekao je Vučić.