Dačić primio pisma zahvalnosti od Republike Koreje i Kanade

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pisma zahvalnosti od Republike Koreje i Kanade, koja su mu uručili ambasadori Čoe Hjong-čan i Keti Čaba. Ambasadori ovih zemalja zahvalili su se Vladi srbije na pomoći u repatrijaciji, odnosno vraćanju, građana Republike Koreje i Kanade u njihove matične zemlje.

Reč je o građanima Republike Koreje i Kanade koji su se u trenutku pandemije zatekli u Srbiji ali i u BiH, Crnoj Gori i Severnoj makedoniji i koji su sa beogradskog aerodroma evakusiani u svoje matične države. Reč je o pet korejskih državljana i 101 državljaninu Kanade.

"Uveren sam da će naša saradnja u borbi protiv koronavirusa, našeg zajedničkog neprijatelja, još više ojačati veze i prijateljstvo između naše dve zemlje", poručio je između ostalog ambasador Republike Koreje u Srbiji Čoe Hjong-čan u pismu zahvalnosti.

Ambasadorka kande Keti Čaba je zahvalila na odličnoj saradnji a svih 101 državljana Kanade se vratilo u svoju zemlju.

"Oni se sada svi nalaze u obaveznom karantinu u Kanadi i raduju se ponovnom susretu sa svojim porodicama i prijateljima. Ova operacija repatrijacije predstavlja dobar primer vrste saradnje koja je moguća kada svi radimo zajedno u borbi protiv uticaja kovid -19 na naše zemlje, naša društva i naš narod", poručila je između ostalog ambasadorka Kanade.

U okviru te saradnje Kanada je pomogla i da se čarter letom "Er Srbije" na liniji Beograd - Frankfurt 5. aprila u zemlju vrati veliki broj državljana Srbije koji su bili zaglavljeni u inostranstvu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво