Predsednik Izraela izrazio podršku narodu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, koji je rekao da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku predsedniku Vučiću i narodu Srbije u borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Dvojica predsednika su se saglasila da koronavirus ne poznaje državne granice i da je međunarodna saradnja od vitalnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Oni su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Izraelu i izrazili nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati da broj izgubljenih života bude što manji.

Vučić je rekao da se sa zadovoljstvom seća svojih susreta sa predsednikom Rivlinom u Beogradu odnosno u Jerusalimu, i da očekuje da Srbija i Izrael nastave da razvijaju bilateralne odnose i raznovrsnu saradnju.

On je podsetio na to da su srpski i jevrejski narod tokom istorije delili istu sudbinu, posebno u Drugom svetskom ratu, i naglasio da u Srbiji nema, niti će biti, antisemitizma.