Vulin: Prisluškivanje novinara treba prijaviti Tužilaštvu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da, ako neko zna da su novinari prisluškivani i da su im mejlovi presretani, o tome treba odmah da obavesti Tužilaštvo jer, kako kaže, u Srbiji postoji sistem.

Aleksandar Vulin je to rekao odgovarajući na pitanje da li bi podržao inicijativu magazina "Nedeljnik" da se oformi nezavisna komisija koja bi se bavila prisluškivanjem novinara i presretanjem mejlova.

"Ako sigurno znate da su novinari prisluškivani i praćeni, ja vas molim da dostavite to Tužilaštvu odmah, nemojte da čekate, ja sam to već uradio. Prvo su bile sumnje da ću to uraditi, pa kada sam uradio, rečeno je kako je to bilo samo iz marketinških razloga", rekao je Vulin.

Podsetio je "da u Srbiji postoji sistem", da je na prvom mestu generalni inspektor koji je svoj posao već obavio, odnosno, kako kaže, dao nedvosmislen stav da nikakvog presretanja i prisluškivanja nije bilo i naveo da sada čeka Tužilaštvo.

"U ovoj zemlji postoji sistem, hajde da ne preskačemo, da ispratimo do kraja ono što zakon nalaže", istakao je ministar.

Kako kaže, treba prvo sačekati Tužilaštvo, a ako ne budu zadovoljni, da se u proces krene ponovo.

"Neće biti zadovoljni dok god se ne dokaže ono što ne postoji. Žao mi je, bojim se da to nije moguće", rekao je Vulin i dodao da je spreman na sve, na detektor laži, sud...

Upitao je "šta će biti ako je u pravu, da li je ikada ikome prošlo kroz glavu da je nevin, da postoji predikcija nevinosti, da treba da se dokaže da je kriv", pa tek onda da ga proglase krivim.

Odgovarajući na pitanje da li bi trebalo da se dobiju odgovori od Vojno-obaveštajne agencije i BIA, Vulin je naveo da su odgovori već dobijeni i da postoji nadležni inspektor koji je to već rekao.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије