Grenel: Mustafa je hrabar lider

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Kosova i Srbije, Ričard Grenel, napisao je na Tviteru da bi ukidanje takse bio dobar početak i da nema ekonomskog napretka dok se ne ukine taksa.

Grenel ovo napisao kao komentar na objavu lidera Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe, koji je, na istoj društvenoj mreži, rekao da je od početka tvrdio da taksa koju je uvela Haradinajeva vlada "nije imala ekonomsko opravdanje, već bila mera zaštite neuspeha, posebno u spoljnoj politici".

Mustafa je napisao i da se nada da će Skupština Kosova u ponedeljak podržati premijera Aljbina Kurtija da se taksa ukine. Onako kako Sjedinjene Države zahtevaju, dodao je Mustafa.

"Veoma dobra objava. Isa Mustafa je hrabar lider. Ukidanje takse sutra bi bio sjajan početak za napredak koji bi brzo usledio. Ali nema napretka u ekonomskom razvoju dok se taksa ne ukine", poručio je Grenel.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 01. mar 2020, 19:11) - anonymous [neregistrovani]

Sledbenik

Mustafa je rugovin sledbenik,a Rugova je bio gospodin i ako nam se nije dopadala njegova politika, pošteno je reći da su i jedni i drugi slušali Ruvovu, verovatno ne bi bilo rata.

(nedelja, 01. mar 2020, 19:10) - anonymous [neregistrovani]

Ameri

Su smislili ove takse da bi prikljestili Srbiju i sad glume postenjacine,a sve oko KiM i taksi njihovo je maslo.To je prozirna igra toplo-hladno.Albanci i Srbi su igracke sa kojima Ameri vezbaju igrice odavno poznate

(nedelja, 01. mar 2020, 17:34) - anonymous [neregistrovani]

"Онако како Сједињене Америчке Државе захтевају"

Мада се већ одавно зна како САД захтевају укидање такса, хајде да видимо да ли ту има нечег новога. Чисто сумнњам.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">