Heldt o ukidanju taksi: Važan i hrabar korak Kurtija

Nemački ambasador u Prištini Kristijan Heldt je najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija o ukidanju takse na uvoz sirovina iz BiH i centralne Srbije ocenio važnim i hrabrim korakom.

Kristijan Heldt je istakao da je to važan i hrabar korak Kurtija samo nekoliko nedelja nakon preuzimanja dužnosti.

"To bi sada trebalo da dovede do konstruktivnog procesa uklanjanja barijera za trgovinu i slobodno kretanje između Kosova i Srbije i uspostavljanja dijaloga koji bi vodio do pune normalizacije", napisao je Heldt na Tviteru.

Kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je da će od 15. marta biti ukinute takse na uvoz sirovina iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара