Tači: Stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute, dodajući da će u suprotnom to biti ozbiljna "prepreka strateškoj saradnji i novim velikim američkim investicijama na Kosovu".

Hašim Tači je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da su "tvrdoglavost i izostanak mudrih odluka produbili izolaciju Kosova i značajno narušili odnose sa SAD".

"Zadržavanje takse ozbiljna je prepreka koja onemogućava stratešku saradnju i nove velike američke investicije na Kosovu. Stoga je potrebno da se hitno donesu ispravne odluke, što je bio ključni zahtev i poruka na sastanku sa sekretarom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost O'Brajanom", istakao je Tači.

"Moj poziv vladi i političkom sektoru je jasan. Trebalo bi bez odlaganja da donesu ispravne strateške odluke koje će zaustaviti izolaciju, otvoriti dijalog za konačno rešenje i ojačati doživotno prijateljstvo i stratešku saradnju sa SAD. Eventualno oklevanje i izostanak brzih, mudrih, potpunih i delimičnih odluka je nepotrebno, jer su te odluke jedini način za postizanje naših državnih i strateških ciljeva", napisao je Tači na Fejsbuku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво