Predati potpisi za rezoluciju o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu predali su 15.000 potpisa građana Skupštini Srbije za usvajanje Rezolucije o ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

Studenti i srednjoškolci rekli su novinarima ispred parlamenta da traže od vlasti u Srbiji i poslanika da usvoje takvu rezoluciju i da se izjasne, kako kažu, o jasnoj diskriminaciji Srba koja postoji u Crnoj Gori.

Predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta Nemanja Vučković je rekao da vlast u Podgorici, na čelu sa Milom Đukanovićem, krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, kao i druge međunarodne sporazume i akte.

"Pozivamo vlast da pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori i da se jasno izjasni ovom rezolucijom o ugroženosti njihovih prava", rekao je Vučković.

Smatra da slučaj treba da se podigne na viši nivo, da se obaveste Savet Evrope i Savet bezbednosti UN.

"Reakcija srpskih vlasti mora da bude mirna i tiha", napominje Vučković.

Učenik Zemunske gimnazije Vojin Radovanović istakao je da želi da pruži svu podršku srpskom narodu u Crnoj Gori i dodao da se Srbija "budi".

"Nećemo nikada da damo svetinje, zbog naše istorije, tradicije i pre svega zbog naše budućnosti", poručio je Radovanović.

Potpisi su sakupljani od 28. januara do 3. februara.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 27. feb 2020, 19:51) - Илија [neregistrovani]

Прочитај текст

Нађи текст резолуције на интернету, јасно се каже да се констатује угроженост Српске православне цркве и српског народа у Црној Гори.

(četvrtak, 27. feb 2020, 17:18) - anonymous [neregistrovani]

Tražite entitet!

Kao i u BiH.

(četvrtak, 27. feb 2020, 15:31) - Воронцов [neregistrovani]

Морала би да се помене и угроженост СПЦ

Угрожена је пре свега СПЦ, а припадати СПЦ не мора обавезно значити и да сваки припадник СПЦ мора бити и Србин .( Многи не разликују питање разлике између имена цркве и националне припадности)