Brnabićeva sa Valasom: Očekujemo da Džonson poseti Srbiju ove godine

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom.

Ana Brnabić je u razgovoru istakla da je Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno političkog dijaloga na najvišem nivou, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine, istakla je Brnabićeva.

Brnabićeva i Valas saglasili su se da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.

Na sastanku se razgovaralo i o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem jačanju privredne saradnje dveju zemalja.

U prvih 11 meseci prošle godine, izvoz usluga u Ujedinjeno Kraljevstvo bio je 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona evra, čime je ova zemlja na drugom mestu kao najvažnija za izvoz usluga.

Kada je reč o izvozu IKT, u prvih 11 meseci 2019. godine vrednost izvoza je bila 139 miliona evra, a uvoza 54 miliona evra. Takođe, poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene.

Premijerka je zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska ove države iz Evropske unije. 

Brnabićeva učestvuje na samitu koji okuplja političke i privredne predstavnike Zapadnog Balkana na poziv Evropske banke za obnovu i razvoj, a na marginama samita razgovarala je i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво