Brnabićeva sa Valasom: Očekujemo da Džonson poseti Srbiju ove godine

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom.

Ana Brnabić je u razgovoru istakla da je Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno političkog dijaloga na najvišem nivou, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine, istakla je Brnabićeva.

Brnabićeva i Valas saglasili su se da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.

Na sastanku se razgovaralo i o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem jačanju privredne saradnje dveju zemalja.

U prvih 11 meseci prošle godine, izvoz usluga u Ujedinjeno Kraljevstvo bio je 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona evra, čime je ova zemlja na drugom mestu kao najvažnija za izvoz usluga.

Kada je reč o izvozu IKT, u prvih 11 meseci 2019. godine vrednost izvoza je bila 139 miliona evra, a uvoza 54 miliona evra. Takođe, poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene.

Premijerka je zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska ove države iz Evropske unije. 

Brnabićeva učestvuje na samitu koji okuplja političke i privredne predstavnike Zapadnog Balkana na poziv Evropske banke za obnovu i razvoj, a na marginama samita razgovarala je i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 25. feb 2020, 09:02) - anonymous [neregistrovani]

Борис Џонсон

Nadamo se da kad bude dosao u Beograd, otvorice oci Srbiji, da ne ulazi u E.U., bila bi katastrofalna greska