Obradović: Pripadnici niške žandarmerije nisu zaslužili otkaz

Lider Dveri Boško Obradović tvrdi da su petorica, od osmorice pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji su osuđeni zbog upotrebe prekomerne sile u incidentu iz 2014. godine, kada su tokom Parade ponosa pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, dobili otkaz i smatra da je ta odluka licemerna.

Boško Obradović je na konferenciji za novinare u skupštinskom holu rekao da ne ulazi u odluku suda da li je neko kriv za prekomernu upotrebu sile, ali smatra da nisu zaslužili otkaz.

Lider Dveri je novinarima pokazao rešenje kojim se utrvrđuje da je jednom od te petorice prestao radni odnos 19. 12. 2019, a reč je, kako tvrdi o pripadniku Žandarmerije koji je dva puta ranjen na ratištu i odlikovan više puta. 

Predrag Mitrović, Dalibor Đorđević, Boban Lekić, Zlatko Gigić i Mitar Milosavljević su, kaže, dobili otkaz jer su, kako se navodi u rešenju, nedostojni obavljanja dužnosti.

Otkaz toj petorici pripadnika niške Žandarmerije potpisuje ministar Nebojša Stefanović, a Obradović kaže da "ni ministar nije dostojan zbog afera, koje mu, inače, pripisuje opozicija".

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 22. feb 2020, 08:48) - anonymous [neregistrovani]

Dejan

Žandarmi su policijski službenici i samim time,nisu državni službenici jer je zakon o policiji lex specijalis i u njemu postoji definicija ko su pripadnici mup.za policijske službenike vezi samo zakon o policiji koji inače reguliše i materiju otkaza.tamo.je jasno navedeno da otkaz može dobiti samo policijski službenik koji je osuđen na kaznu zatvora od naj.anhe 6 meseci.ovde ministar mesa kaznu zatvora i uslovnu osudu ,koja zapravo predstavlja meru upozorenja.

(petak, 21. feb 2020, 18:37) - anonymous [neregistrovani]

Borci iz Srbije...

....Srbija je jedina drzava u svjetu koja se stidi svojih boraca a dali je topo diktatu neprijateljskog Zapada znaju Srbi iz Srbije!