Grenel ostaje specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

Ričard Grenel ostaće specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine uporedo sa funkcijom vršioca dužnosti direktora američkih obaveštajnih službi.

"Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe", rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Grenela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

"Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način", navedeno je na sajtu Bele kuće.

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

"Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje", navodi se na sajtu Bele kuće.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je Ričardu Grenelu imenovanje za vršioca dužnosti direktora nacionalne obaveštajne službe SAD. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 21. feb 2020, 08:55) - anonymous [neregistrovani]

Zasto ?

Zasto sebi dozvoljavamo da u ovakvim situacijama budemo na brisanom prostoru onih koji nam nisu naklonjeni. Pa zar je moguce da moramo na ovako nesto da pristanemo i da li je moguce da i mi ne mozemo da se "naoruzamo" nekim saveznikom !? Ovi kao da su samo za sebe uzeli pravo da resavaju ono sto misle da treba i sto im odgovara !

(petak, 21. feb 2020, 07:27) - nina [neregistrovani]

Da!

Lapo sve rekoste.

(petak, 21. feb 2020, 04:50) - anonymous [neregistrovani]

Ne se sekiraj

Sve ide postepeno, Srbi ce biti veoma zadovoljni sa Grenelom.

(četvrtak, 20. feb 2020, 20:22) - anonymous [neregistrovani]

Koji dijalog izmedju Beograda i Pristine?

Nema tu dijaloga,tu postoji samo monolog SAD i EU na jednoj strani i Srbije na drugoj.Zapad kaze Srbima da priznaju "nezavisnost" KosMeta i to bez ikakvih pravno vazecih medjunarodnih argumenata a Srbija odgovara,sa argumentima kao sto je Rez SB.1244 da nece priznati to samoproglaseno Kosovo.I tu se zavrsava svaki razgovor.Dakle,nema ikakve nade da Zapad ostvari svoj cilj I zato ne znam zasto Ameri toliko upiru da pomjere planinu koju nikakva sila pomjeriti ne moze.Dogodine u Prizrenu.