Dačić: Licemeran izostanak reakcije na najave Tirane i Prištine o zajedničkom lobiranju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da izostanak reakcije međunarodne zajednice na najave Tirane da će sa Prištinom doneti sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje na priznanju kosovske nezavisnosti, pokazuje vrhunac licemerja.

Ivica Dačić je u izjavi za Tanjug rekao da je to vrhunac licemerja i "pokazatelj da njima zapravo smeta što je broj zemalja koje priznaju Kosovo spao na manje od polovine članica UN".

Dačić je upozorio na činjenicu da najava albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da će na zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova u Skadru potpisati sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje za priznanje Kosova, ostala bez ijednog komentara zvaničnika EU, SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Italije, takozvane Kvinte.

Dačić je upitao hoće li imati trunku morala da od Beograda i dalje traže da prestane da radi ono što dozvoljavaju i pomažu Prištini i Tirani.

"Dok svakodnevno vrše pritisak da Srbija odustane od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, ni reč ne kažu o zajedničkom lobiranje Kosova i Albanije za priznanje Kosova", naveo je Dačić.

Šef diplomatije je upitao da li to znači da oni podržavaju kampanju za priznanje Kosova, a protive se našoj kampanji za povlačenje priznanja.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 19. feb 2020, 23:19) - anonymous [neregistrovani]

Novac za lobiranje

Samo jedna digresija. Albanija je od pomoći prikupila milijardu i 15 miliona evra. Naših 2 miliona baš i nemaju neki uticaj tu, ali svakako da je moglo da se taj novac upotrebi i rasporedi drugačije i kao pomoć Albaniji i kao pomoć nama samima.

(sreda, 19. feb 2020, 22:44) - Jovan veličković [neregistrovani]

Lobiranje kim i albanije

Dačiću ti samo radi svoj posao a oni će vidjeti uskoro koliko još zemalja misli da je ispravna odluka o priznanju Kosova kao države.

(sreda, 19. feb 2020, 22:40) - anonymous [neregistrovani]

A do sada nisu?

A kao do sada nisu lobirali zajedno?
Samo su to objavili i javno rekli...

(sreda, 19. feb 2020, 20:46) - anonymous [neregistrovani]

ti si smesan

pa mi smo dali 2 miliona evra,iz naseg budzeta je uplacen u zajednici budzet koji ce biti prosledjen Albaniji.

(sreda, 19. feb 2020, 20:22) - Ratko [neregistrovani]

Uzalud

Uzalud lobiranje ako drzave koje nisu priznale Kosovo,postuju medjunarodno pravo,da su htele priznati Kosovo,to bi vec ucinile.

(sreda, 19. feb 2020, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Novac se nedaje na ruke

vec samo kroz finansiranje projekata tako se radi kako nebi bio upotrebljen za nesto drugo.

(sreda, 19. feb 2020, 20:05) - anonymous [neregistrovani]

Smesni ste

Pa nije Srbija dala njima 2 miliona evra vec je uplatila u budzet koji je napravila EU za pomoc Albaniji. Pa ne mislite valjda da Albanija samo dodje i zavuce ruku u dzak i izvuce kes...
Kao gradjanin Srbije mogu da kazem da mi je drago sto je Srbija uplatila taj novac jer treba da se pomogne narodu Albanije.

(sreda, 19. feb 2020, 19:11) - anonymous Lala [neregistrovani]

Samo bi još dodao :

Lobiraće sa onim milionima eura što im dadosmo kao pomoć za posledice zemljotresa , ta valjda ćemo jednom uviditi sa kim imamo posla .

(sreda, 19. feb 2020, 19:07) - anonymous [neregistrovani]

E boze?

Lobiranje Albanije i Kosova i zajednicki troskovi: Srbija poslala 2 mil. (evra) Albaniji.