Dačić: Licemeran izostanak reakcije na najave Tirane i Prištine o zajedničkom lobiranju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da izostanak reakcije međunarodne zajednice na najave Tirane da će sa Prištinom doneti sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje na priznanju kosovske nezavisnosti, pokazuje vrhunac licemerja.

Ivica Dačić je u izjavi za Tanjug rekao da je to vrhunac licemerja i "pokazatelj da njima zapravo smeta što je broj zemalja koje priznaju Kosovo spao na manje od polovine članica UN".

Dačić je upozorio na činjenicu da najava albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da će na zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova u Skadru potpisati sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje za priznanje Kosova, ostala bez ijednog komentara zvaničnika EU, SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Italije, takozvane Kvinte.

Dačić je upitao hoće li imati trunku morala da od Beograda i dalje traže da prestane da radi ono što dozvoljavaju i pomažu Prištini i Tirani.

"Dok svakodnevno vrše pritisak da Srbija odustane od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, ni reč ne kažu o zajedničkom lobiranje Kosova i Albanije za priznanje Kosova", naveo je Dačić.

Šef diplomatije je upitao da li to znači da oni podržavaju kampanju za priznanje Kosova, a protive se našoj kampanji za povlačenje priznanja.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво