Zagrevanje za kampanju – slogan SNS-a i rasprava o bojkotu

Srpska napredna stranka će na izbore izaći sa 50 odsto mladih, najavljuje lider te stranke Aleksandar Vučić. Nova imena, kaže, biće među kandidatima za gradonačelnike, kao i na poslaničkoj listi. I socijalisti se spremaju za izbore, ali je još neizvesno da li će nastupati samostalno ili u koliciji sa SNS-om. I dok deo opozicije ne odustaje od bojkota, u Novoj stranci smatraju da je učešće na izborima jedini način da se suprotstave vlasti.

Izbore na proleće lider Nove stranke vidi kao prvi korak da se lider naprednjaka spreči da i dalje, kako kaže, direktno ili indirektno, postavlja vlade.

"Svako izbegavanje izbora, zvali ga bojkot, ili kako god hoćete, jeste pomoć Vučiću da nastavi da vlada Srbijom", kaže Zoran Živković iz Nove stranke.

Izvršni odbor Narodne stranke odlučio je da raspusti odbor u Šapcu. Razlog je njihov zahtev da im dozvole da učestvuju na izborima uprkos odluci o bojkotu na republičkom nivou. Iz centrale poručuju da nijednim gestom neće dati legitimitet izborima na proleće.

"To su lažni izbori, to su izbori koji će produžiti osmogodišnju laž vladavine Aleksandra Vučića", smatra Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Prvi čovek Paraćina i dalje bez odluke da li će na lokalnu izbornu listu. Njegovoj dilemi i dilemi gradonačelnika Šapca čude se, kaže, oni u SzS koji nisu relevantni donosioci odluka.

"Neki uspevaju da sagledaju stvari iz našeg lokalnog ugla gledanja na stvari i jasno im je da za uspešnost bojkota ništa ne znače izbori u dve opštine, a drugima je najvažnija 'čista ideja', kao da nije reč o živim ljudima i sudbinama nego o analizi književnog dela", poručuje gradonačelnik Paraćina Saša Paunović, inače iz redova DS-a.

"Za našu decu - Aleksandar Vučić", naziv liste SNS-a 

I dalje bez odluke s kim će od koalicionih partnera na izbore, ali odbor SNS-a je odlučio o nazivu liste "Za našu decu – Aleksandar Vučić". Na njoj će, kako kaže lider naprednjaka, biti polovina novih lica.

"I u Vladi hoću da vidite nove ljude, sa novom energijom, nadom i željom, da idu kao buldožeri i guraju Srbiju napred. Za to moramo da se izborimo zajedno i da se borim više i jače i snažnije u toj kampanji. Ići ću svuda, po svetu, ići ću na skupove da se obratim ljudima. Samo jak SNS može da obezbedi budućnost. Boriću se ne protiv nekoga, već za normalnu, pristojnu i Srbiju budućnost", rekao je Aleksandar Vučić.

Pregovori sa naprednjacima o zajedničkom izlasku na izbore i dalje traju, ponavlja lider socijalista, ali to je, ocenjuje, tehničko pitanje i stvar političke procene.

"Mi nemamo političke probleme sa SNS-om da li hoćemo ili nećemo tu saradnju, samo je stvar političke procene šta je bolje i šta je korisnije ne samo za nas, već i za političku scenu u Srbiji, da ne bude da samo naša koalicija pređe cenzus", navodi lider socijalista Ivica Dačić.

Na prolećnim izborima cenzus je tri odsto, a najavljena je i najduža izborna kampanja jer se raspisivanje izbora očekuje početkom marta.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 19. feb 2020, 01:44) - anonymous [neregistrovani]

Re Odgovor

Mladi ne znaci da su deca. Nece valjda SNS da da kandiduje osnovce I srednjoskolce.

(utorak, 18. feb 2020, 23:01) - anonymous Milan [neregistrovani]

Nikad

Dosad nisam bio ponosniji na Srbiju kao sad.
Živala Srbija i Predsednik.

(utorak, 18. feb 2020, 21:40) - Aleksandar [neregistrovani]

Odgovor

 Mladi na listama će biti samo maska da bi došli do glasova naroda. Sam slogan je diskutabilan. Deca se ne smeju zloupotrebljavaju u političke svrhe a vidim da je to kod nas učestala praksa.