Borelj: Specijalni izaslanik za dijalog u martu

Šef diplomatije EU Žosep Borelj izjavio je da će svoj predlog o imenovanju specijalog predstavniku za dijalog Beograda i Prištine pripremiti do martovskog sastanka Saveta EU.

"Predlog još nije spreman. Zahtevne su pripreme oko madata i drugih formalnosti. Nećemo moći da izađemo sa tim sutra (na sastanku saveta ministra spoljnih poslova EU), ali svakako će biti za sledeći sastanak Saveta EU", rekao je Borelj.

Dolazeći na radnu večeru lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu, Borelj je ocenio da ovaj sastanak predstavlja još jedan korak EU perspektive za Zapadni Balkan.

Šef diplomatije EU je napomenuo se o regionu razgovaralo i na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, a da će se o Zapadnom Balkanu razgovarati na sastanku saveta ministra spoljnih poslova EU koji se sutra, 17. februara, sastaju u Briselu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. feb 2020, 09:16) - Markovljev [neregistrovani]

Dosta nam je specijalnih

Stvarno nam je dosta tih specijalnih sa svih strana a kao da niko neume da čita. Rezolucija 1244 UN kaže li vam svima to nešto? Gospodo specijalci, zatvorite se po kućama, prostudirajte Rezoluciju 1244 i pravite plan realizacije. Povlačite priznanja, praznite Ambasade po Prištini a poslednji neka ugasi svetlo.

(nedelja, 16. feb 2020, 22:47) - anonymous [neregistrovani]

Sta zeli EU?

Po svemu sudeci EU zeli da beograd prohvati sve uslove koje trazi Pristina(Tirana)