Serija sastanaka Vučića u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa Vangom Jiem, Filipom Rikerom, Johanesom Hanom, Johanom Vadepulom i drugim zvaničnicima.

U okviru Minhenske bezbednosne konferencije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je više sastanaka sa evropskim i svetskim zvaničnicima.

Predsednik se susreo sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jijem i poručio da će Srbija biti uz kineski narod.

"Uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod", rekao je Vučić, objavljeno je na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik je razgovarao i sa v. d. pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, kao i sa Janom Hekerom, savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost nemačke kancelarke.

Sastao se i sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom i sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

"Dobra prilika da sa prijateljima Srbije razgovaram o našem evropskom putu, ali i ekonomskim reformama i novim investicijama", napisao je predsednik u objavi povodom sastanka sa Lajčakom i Georgijevom.

Sastao se i sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu, kao i sa evorpskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom.

Predsednik je u Minhenu bilateralne susrete nastavio razgovorom sa predstavnicima Forin ofisa i Atlantskog saveta.

Najpre je razgovarao sa izvršnim direktorom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom, a potom se sastao sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom, objavljeno je na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Na kraju radnog dana, Vučić se sastao sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, uz prisustvo ambasadora Entonija Godfrija.

Juče je predsednik razgovorao sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine.

Nakon sastanka sa Grenelom, Vučić je rekao da Amerikanci veoma čvrsto i tvrdo insistiraju na hitnom ukidanju taksi.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 14. feb 2020, 21:43) - Moki [neregistrovani]

Pobeda

Mnogo sastanaka, sa pozitivnim ishodom.

(petak, 14. feb 2020, 14:43) - veljko [neregistrovani]

trud

Ovo je maksimalno ulaganje svih snaga da se za Srbiju izvuce najbolje sto je moguce.

(petak, 14. feb 2020, 11:24) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Pregovori oko Kosova i taktika ulazi u novu fazu.SAD, NATO i EU ukljucili su u pregovore nekoliko osoba, koji su duze vreme pripremani za taj zadatak.njima se zuri!Svet nije vise koji je bio pre 20 god. kada je bio jedan centar moci.Srbija, iskustvo, znanje, mogucnosti da pregovara samostalno je veliki znak pitanja.Srpska strana je spremna samo emotivno !
Resenje je:Voditi borbu da se pregovori prebace u SB pri UN, to bi najbolje bilo, ako je to nemoguce, traziti pomoc od Moskve i Pekinga.Konstruktivan pristum Moskve i mudrost Pekinga bili bi od veikog znacaja.Ne zaboraviti i sve druge drzave koje su za vladavinu prava, da vrse pritisak na jedan ili drugi nacin na pregovarace.Pomenucu samo jednu osobu, koju bi trebalo imati za pregovarackim stolom, ambasador Rusije u Beogradu.Ima i drugih, od politicara, naucnika, pravnika za medjunarodno pravo.Srpska strana, nebi trebalo da misle da mogu sve sami.Treba imati samopouzdanje, ali to nije dovoljno za takve pregovore.Potrebno je mnogo vise, mnogo vise

(petak, 14. feb 2020, 10:48) - anonymous [neregistrovani]

aca

Albanci treba da ukinu takse

(petak, 14. feb 2020, 09:35) - OM [neregistrovani]

Komentar

Albanci su mislili da će moći da rade kako žele i da će ih Amerika u tome večno podržavati.