Zečević: SAD pokušavaju da dobiju konkretne rezultate pregovora Beograda i Prištine

Evropska unija je postigla dogovor između Beograda i Prištine koji nije sproveden u delo, a sada su Sjedinjene Države ušle u pregovore i pokušavaju da dobiju konkretne rezultate u izbornoj godini u toj zemlji, rekao je za RTS Slobodan Zečević, naučni savetnik u Institutu za evropske studije.

Slobodan Zečević je, gostujuću u Dnevniku RTS-a rekao da su razgovori o uvođenju avio-linije i uspostavljanju železničkog sobraćaja nešto što je pozitivno.

Ipak, istakao je da su ti sporazumi uslovljeni ukidanjem taksi na robu iz centralne Srbije, koje su same po sebi nezakonite i koje su donete suprotno sporazumima koji postoje.

"Bilo bi nelogično da se pristupa železnici i avio-linijama a da nema liberalizacije kretanja robe, ljudi i usluga", naveo je Zečević i dodao da su ti razgovori pritisak na Prištinu da se ukinu takse.

Ipak, kako je dodao, razgovori će uroditi plodom samo ako se formira nova vlada, a ako ne, onda je pitanje šta će sa tim da bude.

Dodao je da postoji utisak da se Albancima ne žuri sa formiranjem vlade, s obzirom na komplikovane situacije koje treba da se reše.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво