Brnabić: Obradović ne može biti uzbunjivač

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač i pozvala institucije da rade po Ustavu i zakonu i po pravnom sistemu i "da ne nasedaju na bilo kakve pritiske koji dolaze sa bilo kojih strana".

Ana Brnabić je rekla da Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač zato što se po zakonu o uzbunjivačima zna procedura koja je potrebna da bi se neko proglasio uzbunjivačem.

Kako je rekla, Obradović, radnik valjevskog "Krušika", mesecima i godinama prikupljao je informacije o namenskoj, vojnoj industriji i dao ih stranom novinaru.

"Ako je imao sumnje da nešto nije rađeno kako treba, onda je on trebalo nadležnim organima u Republici Srbiji da na vreme ukaže na sumnje, kako bi pravna država mogla da radi svoj posao i istraži sumnje", rekla je Brnabićeva i zapitala se kako bi se u bilo kojoj drugoj državi nazvala takva delatnost.

U razgovoru s novinarima je ocenila da vladavina prava mora da postoji za sve i u svakoj prilici "nezavisno od toga da li vam se građanin dopada ili ne". 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво