Evroparlamentarci na sastanku s predstavnicima SzS i PSG

Članovi delegacije Evropskog parlamenta, predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.

U sedištu Delegacije EU skupu prisustvuju predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik SDS Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Takođe, na sastanak je došao član Predsedništva PSG Petar Miletić.

Sastanku ne prisustvuju lideri SZS Dragan Đilas i PSG Sergej Trifunović.

Kako su mediji ranije objavili, tema razgovora je međustranački dijalog vlasti i opozicije o predstojećim parlamentarnim izborima, kao i najavljeni bojkot dela opozicije.

Stranke koje ne pripadaju SzS-u izrazile su juče nezadovoljstvo selektivnim odnosom u organizaciji sastanka predstavnika Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom u sedištu Delegacije EU, jer su poziv dobili samo SzS i PSG.

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine bili su začuđeni informacijom da će se Bilčik i Veber sastati samo sa predstavnicima SzS i PSG, a u Stranci moderne Srbije smatraju ovaj potez kontraproduktivnim i štetnim.

Naveli su da posle toga ne vide razlog za učešće u nastavku međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 03. dec 2019, 13:00) - Петрија [neregistrovani]

Несхватљиво мешање странаца у нашу политичку сцену

Обичан свет не може да разуме ко је ту с ким, а ко против кога, и зашто. А још мање је јасно зашто се мешају страни званичници у послове опозиционих странака?! Јесу наши опозиционари мале бебице које пазе и мазе европски политичари?