Omladina DS-a zauzela centralu stranke u Beogradu

Nakon što je Izvršni odbor DS-a raspustio omladinski klub i više beogradskih odbora, omladina Demokratske stranke zauzela je večeras centralu u Beogradu, saznaje Tanjug.

Član Demokratske stranke Nemanja Ivanović je rekao Tanjugu da će mladi ostati u centrali stranke dok se, navodi, ne poništi nestatutarna odluka o raspuštanju omladine DS.

"Mi smo došli u centralu, koja je isto naša, kako bismo dobili odgovore. Izvršni odbor je doneo odluku na sednici da raspusti demokratsku omladinu i to bez ikakvog prava i bez obrazloženja zašto su nas raspustili. Ta odluka nas je šokirala i ovo je naš odgovor na to", rekao je Ivanović.

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Balša Božović pružio je podršku omladini i opštinskim odborima koji su ranije danas na sednici Glavnog odbora, kako kaže, raspušteni bez obrazloženja.

"Duboko sam šokiran načinom i odlukama kojima se najaktivniji i najuspešniji deo stranke raspušta i zabrinut sam što se u DS-u demokratija stavlja po strani", rekao je Božović.

I poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić podržao je članove omladine.

"Puna podrška omladini DS-a u stajanju na put diktaturi u Demokratskoj stranci", kratko je prokomentarisao Milojičić najnovija dešavanja u stranci.

Izvršni odbor danas je, zbog "neposlušnosti", raspustio više opštinskih odbora stranke u Beogradu.

Takođe, raspušteno je i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 30. nov 2019, 23:45) - anonymous [neregistrovani]

Demokratski

To oni onako, demokratski.

(subota, 30. nov 2019, 23:36) - Снешко Белић [neregistrovani]

Очекивано

Оно што су чинили они годинама, стварали нове партија, а вршили демонтажу постојећи партија, партија које су им представљале највеће ривале коначно је дошло на наплату, империја се сама урушава ко и све империје до сада у познатој историји, стварају се на бази истинских, правичних постулата али и крајњој тачци постану само још једно мрестилиште за личне интересе појединаца, постају диктатуре и на крају пропадају. Нека им је срећан крај!

(subota, 30. nov 2019, 20:36) - Dušan Ilić [neregistrovani]

Razgradnja stranaka je opasna

Kao član DSS, ponavljam, DSS, mogu samo da kažem da je sve što se događa u DS žalosno. Ne ulazim u njihov Statut ni u stranačku organizaciju ali ovakvo demontiranje jedne političke organizacije makar ona imala i samo 1%,nije dobro za Srpsko društvo.
DS je nanela mnogo štete Srbiji ali je treba pustiti da se pročisti i regeneriše. 

(subota, 30. nov 2019, 20:23) - anonymous [neregistrovani]

Ohohooo!

Pa odakle diktatura u " Demokratskoj stranci"? Zar gospoda iz te stranke ne govore da su oni jedina svetla tacka u mraku u kome se nalazi Srbija?

(subota, 30. nov 2019, 19:23) - anonymous [neregistrovani]

Anarhija

Sva ova desavanja u politickom zivotu Srbije vec izvesno vreme nisu demokratija nego anarhija!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">