Vučić: Gradićemo i brzu saobraćajnicu Bački Breg – Kikinda

Aleksandar Vučić je najavio da će se u Nacionalnom investicionom planu naći brza saobraćajnica Bački Breg – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Novi Bečej – Kikinda, što ocenjuje da bi bilo od presudnog značaja za dovođenje novih investitora u taj deo Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će najkasnije za tri ili četiri godine početi da se gradi brza saobraćajnica od Bačkog Brega do Kikinde.

"Imamo još jednu dobru vest za Vojvodinu. Mi smo planirali i uskoro ćemo kroz Investicioni plan predočiti da ćemo, verujem da je realno, za tri ili četiri godine najkasnije, krenuti u izgradnju brze saobraćajnice Bački Breg – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Novi Bečej – Kikinda", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska Subotice i Palića.

Kaže da bi ta brza saobraćajnica bila poput paralele koja bi se naslanjala na vertikalu Koridora 10 i to bi značilo mnogo za Zapadnobački, Severnobački i Južnobački okrug, ali i ceo severni Banat.

"To bi bilo od presudnog značaja za dovođenje investitora i time bismo još jedan veliki prelaz napravili od malog prelaza, tako da bi građani sa obe strane imali lakši prelaz mađarsko-srpske granice", istakao je Vučić.

Deklaracija na Sretenje 

Predsednik Vučić je potvrdio nameru da 15. februara, na Sretenje, u Narodnoj skupštini bude usvojena posebna deklaracija o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti zemlje, o čemu su pisali mediji.

"Meni je nedavno belgijska premijerka rekla: 'Vi u Srbiji, i vi Aleksandre, poznati ste po tome da imate samostalnu i nezavisnu politiku.' Znate li kakva je to čast i kakva je to retkost čuti u današnjim evropskim okvirima", kaže Vučić.

Dodao je da je na to ponosan.

Kaže da je i to jedan od razloga što mađarski prijatelji cene Srbiju – jer imamo autohtonu, autonomnu, samostalnu i nezavisnu politiku.

"Što idemo za svojim interesima, poštujući sve druge, a ne moramo uvek da budemo prišipetlje svemu što neko drugi donese kao odluku. Sami biramo kada ćemo za nešto da glasamo, a kad nećemo. To je veoma važno i doprinosi daljem i većem ugledu Srbije", zaključio je Vučić.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара