Martinović: Aferu "Krušik" izmislili da bi sakrili pravu istinu

"Aferu o navodnim mahinacijama u valjevskom ‘Krušiku’ izmislili su predstavnici bivše vlasti kako bi sakrili pravu istinu kako su upropastili, ne samo tu fabriku namenske industrije već i vojsku, tako što su uništili oko 33.380 komada oružja i vojnih oruđa", izjavio je u Skupštini šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović.

Prema rečima Aleksandra Martinovića, u toj kampanji je, na prvi pogled, meta napada ministar Nebojša Stefanović, a "prava meta je, u stvari, Aleksandar Vučić".

"Izneto je mnogo neistina na račun Vučića, SNS-a i Vlade Srbije, posebno u vezi sa namenskom industrijom i po pitanju 'Krušika' ", rekao je Martinović na konferenciji za medije u Skupštini.

Istakao je da zvanični podaci govore da je "Krušik" 2012. godine bio faktički pred gašenjem i da se u toj fabrici skoro ništa nije radilo.

Postavio je pitanje pravosudnim organima kada će preduzeti mere protiv odgovornih lica koja su, kako je rekao, nenala ogromnu štetu vojsci.

Martinović je naglasio da je povećan prihod od 2014. godine za čak 604 odsto.

Takođe, broj zaposlenih u "Krušiku" je povećan za čak 251 procenat: 2013. imao je 1.264 radnika, a u 2018. godini 3.231 zaposlenog, naveo je Martinović.

broj komentara 0 pošalji komentar