Vesić: Krivična prijava protiv Đilasa za pokušaj ubistva

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zamenik gradonačelnika Goran Vesić podneo je krivičnu prijavu protiv Dragana Đilasa i još trojice članova Saveza za Srbiju zbog krivičnog dela ubistva u pokušaju, tokom incidenta koji se dogodio prošlog ponedeljka ispred galerije "Progres", posle promocije njegove "Knjige o Beogradu".

Vesić je krivičnu prijavu protiv Dragana Đilasa, Borka Stefanovića, Branka Miljuša i Marka Bastaća podneo u svojstvu građanina zbog, kako je naveo, izvršenja krivičnog dela ubistva u pokušaju na osnovu člana 113, u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Vesić je optužio Đilasa da je organizator incidenta koji se dogodio u ponedeljak 14.oktobra na uglu Knez Mihailove i Zmaj Jovine, ispred galerije ''Progres'', kao i da je lider SzS nekoliko sati pre održavanja promocije ''Knjige o Beogradu'', u zvaničnom saopštenju pozvao svoje pristalice da se okupe ispred Progresa, povodom promocije njegove knjige.

"Đilas je sa umišljajem pozvao pristalice da izazovu sukobe i nerede, da fizički napadaju druge ljude i, ono što je najgore, da proliju tuđu krv. Za to postoje dokazi. Lično je odgovoran, jer je sa umišljajem organizovao događaj koji je trebalo da prekine moju promociju. Kad to nije uspelo, onda su pokušali da linčuju mene i one koji su bili sa mnom, to je bio pokušaj mog ubistva'', kaže Vesić za Tanjug.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 22. okt 2019, 19:30) - Чедо [neregistrovani]

Трагикомедија!

Трагикомедија!