Srpska lista: Rešiti, a ne zloupotrebljavati ubistvo Ivanovića

Srpska lista je pozdravila i podržala poziv predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i krivce za ubistvo Olivera Ivanovića privedu pravdi.

Srpska lista je u saopštenju pozvala prištinske institucije da javnosti predstave dokaze kojima raspolažu, pošto je, kako kažu, sam tužilac više puta ponovio da ih nema.

"Odugovlačenje ovog procesa otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i posle 21 meseca politički zloupotrebljava, koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, celog severa Kosova i države Srbije, te izgovore za filmske upade nekakvih naoružanih specijalnih formacija na sever Kosmeta i u porodične domove, maltretiranje, blaćenje i progon uglednih i časnih Srba, koji nisu spremni da budu poslušnici Prištine", rečeno je iz Srpske liste.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista ocenjuje da kosovsko tužilaštvo, koje umesto da posle skoro dve godine predstavi dokaze o nečijoj krivici, od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi "politički kontrolisan spektakl" i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba.

"Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv američke ambasade, to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rešavanje ovog gnusnog zločina", navode iz Srpske liste.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 19. okt 2019, 19:20) - anonymous [neregistrovani]

srpska lista

Srpska lista trazi da Srbi saznaju istinu!