Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajca Radeta Basaru

Sulj Hodža, kosovski tužilac, izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Drugi uhapšeni, Vasilije Bojić, pušten je da se brani sa slobode.

"Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi pod naredbom Milana Radoičića (ime Milana Radoičića je naknadno uneto u tekst vesti) i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega", rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.

Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića zbog, kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.

"Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena, i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja", rekao je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji za novinare preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.

"Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u severnoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B., dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga", rekao je Keljani.

Tokom akcije zaplenjeno je šest komada različitog oružja i elektronske opreme.

Jutros oko 5.50 više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice sproveli su akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 16. okt 2019, 21:51) - anonymous [neregistrovani]

@ Doveli u vezu

Pa kako ce doci do dokaza ako neko nije sumnjiv i ako ga ne ispitaju.Ne mislis valjda da ce policiji ucesnici atentata nad Ivanovicem doneti dokaz na stolu .

(sreda, 16. okt 2019, 18:18) - anonymous [neregistrovani]

Doveli u vezu

Sa ubistvom O. Ivanovića. A dokazi? Imaju li dokaze ili samo tako pretpostavljaju?

(sreda, 16. okt 2019, 16:49) - anonymous [neregistrovani]

sto su hrabri

100 pripadnika neke jedinice da hapse dvoje. Sta bi radili da udje nasa policija na Kosovo. A da, sakrili bi se iza NATO kao i uvek