Nastavljen međupartijski dijalog

Međupartijski dijalog vlasti i opozicije, uz posredovanje Evropskog parlamenta, nastavljen je u Skupštini Srbije.

Dijalog se odvija uz posredovanje bivših poslanika Evropskog parlamenta Knuta Flekenštajna i Edvarda Kukana, koji ni danas nije u Beogradu.

Na sastanak su došli predstavnici Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, Veroljub Arsić i Vladimir Orlić, Scijalističke partije Srbije Đorđe Milićević i Žarko Obradović, Pokret socijalista predstavlja Bojan Torbica, a NarodnU seljačku stranka Marjan Rističević.

Stranku moderne Srbije predstavljaju Tatjana Macura i Vladimir Đurić, Novu stranku Zoran Živković, SPAS Aleksandar Šapić i Vladan Glišić, Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač, a Stranku demokratske akcije Enis Imamović.

Sastanku prisustvuje i šef delegacije Evropske unije Sem Fabrici.

Dijalog je počeo juče, a pored stranaka u vlasti bili su prisutni predstavnici parlamentarne i vanparlamentarne opozicije, ali ne i članice Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke.

Jučerašnji sastanak napustio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, koji je naveo da ovakav format dijaloga ne može dovesti do normalnih uslova za politički život, a kamoli za dijalog.

Planirano je da sastanci traju danas do 19 sati kada se očekuju zaključci dvodnevnog susreta.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">