Đurić: Priština da leti iz Uefe i Fife

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da, posle zabrane fudbalskog meča između Trepče i Crvene zvezde koji je trebalo da bude odigran u Zvečanu, Priština mora "naglavačke da leti iz Uefe i Fife", gde joj, kaže, "nikada i nije bilo mesto".

Ovo je još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku, istakao je Marko Đurić.

On je dodao da, uz zabranu ulaska na Kosovo političkim zvaničnicima iz Srbije, ovo nije prvi put da se i sportistima onemogućuje dolazak na Kosovo.

"Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu između centralne Srbije i naše južne pokrajine Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to činili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i želi da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas živi", istakao je Đurić u saopštenju.

Podsetio je da je utakmica između domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife, "tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše".

Đurić navodi da će o ovom anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 10. okt 2019, 00:49) - Ana [neregistrovani]

Sankcionisati

Sramna odluka prištinske vlasti koja se ne sme tolerisati.

(sreda, 09. okt 2019, 13:57) - Mile [neregistrovani]

Stabilnost

To sto Pristina radi nema nigde i treba da neko reguje.

(sreda, 09. okt 2019, 13:47) - anonymous [neregistrovani]

Енергично

Крајње је време да наша Власт, коначно, свом расположивом енергијом и аргументима позове читаву међународну заједницу да примени санкције против самовоље и непоштовања основних људских права од стране Приштине. Безкомпромисно!

(sreda, 09. okt 2019, 13:19) - Vidan [neregistrovani]

Utakmica

Politika i sport ne treba da se mesa.

(sreda, 09. okt 2019, 13:17) - Lala [neregistrovani]

A

Kosovo nije drzava i nema sta da trazi u tim organizacijama.....

(sreda, 09. okt 2019, 13:06) - anonymous [neregistrovani]

Iskreno

Pristina nema sta da radi u tim organizacijama.

(sreda, 09. okt 2019, 12:48) - rssi [neregistrovani]

Obavestiti

O ovom dogadjaju sa fotografijama i snimcima obevestiti sve organizacije (UN, EU, FIFA, UEFA, Interpol, UNESCO, odbojkašku i košarkašku organizaciju, ...) i sve države na ovom svetu. One koje su ih priznale i još uvek priznaju i one koje ih nikada nisu priznali kao i one koje su povukle priznanja. Neka znaju šta se tamo dogadja.

Kad su ih primali u FIFA i UEFA organizaciju bilo je neko sramno saopštenje u smislu, kao da se i na Kosovu igra fudbal i da se dalje razvija taj sporta. Sada treba postaviti pitanje kako to da klubovi iz Albanije i reprezentacija Albanije mogu da dodju na teritoriju Kosova i igraju utakmice a klubovi iz Srbije i reprezentacije Srbije ne mogu. I kao što je rekao g. M. Đurić, naglavačke ih treba poslati van i iz FIFA i UEFA organizacije jer im tamo nikada nije ni bilo mesto.

I reagovati odmah danas.