Srbija zahvalna Češkoj na prijateljstvu i podršci evrointegracijama

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Češke Milošem Zemanom o unapređenju ekonomske i privredne saradnje dve zemlje, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima predsednice Vlade.

Miloš Zeman je na sastanku delegacije dveju zemalja istakao da veoma ceni prijateljske odnose dva naroda i dodao da će Češka nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Premijerka Srbije i predsednik Češke razgovarali su i o unapređenju ekonomske i privredne saradnje u svetlu činjenice da su češke investicije sve prisutnije u Srbiji.

Brnabićeva je izrazila zahvalnost na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji na polju evropskih integracija.

Sastanku su prisustvovali – potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

U delegaciji Češke sastanku su prisustvovali – prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i industrije Karel Havliček, ministar odbrane Ljubomir Metnar, ministar transporta Vladimir Kremlik.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">