Nova runda dijaloga na FPN-u

Peti u nizu razgovora vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020, održan je na Fakultetu političkih nauka.

Današnji sastanak bio je posvećen problemima biračkog spiska i izborne administracije.

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici SNS-a Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, iz SPS-a Đorđe Milićević, iz LDP-a Đorđo Žujović.

Takođe, i izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, Nemanja Nenadić ispred Transparentnosti Srbija, Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA, Bojan Klačar ispred CESID-a.

Dijalog organizuju Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fond za otvoreno društvo.

Ni ovog puta sastanku nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju i DSS-a.

Antonijević: Žustra, ali konstruktivna rasprava 

Milan Antonijević je, posle sastanka vlasti i opozicije na FPN-u, rekao da je o biračkom spisku i izbornoj administraciji postojala saglasnost svih prisutnih.

"Jeste tehnička tema, ali je bilo žustre rasprave", rekao je Antonijević novinarima i dodao da su se učesnici ponovo vratili na temu medija.

"Mislim da postoji spremnost da se organizuje javno slušanje o funkcionisanju i radu REM-a koje može imati i delove izmene zakona kao rezultat tog javnog slušanja. Znamo da to može zahtevati određeni period, ali jeste jedan od puteva koje vidimo kao izlaz iz situacije koja je u ovom trenutku u medijima", rekao je Antonijević.

Dodao je da su u delu rasprave bili povišeni tonovi, međutim, kaže da se može reći i da se na sastanku došlo do konkretnih i konstruktivnih zaključaka.

"Postoji spremnost i da se razgovara o efektima dijaloga na FPN-u sa radnom grupom koja je formirana pri Vladi Srbije, koju vodi Nebojša Stefanović, da vidimo na koji način može da se pretoči ono što su teme na FPN-u pred radnom grupom", rekao je Antonijević.

Rekao je da će poslednja tema biti biračko pravo, a sastanak je zakazan za 19. septembar.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 10. sep 2019, 05:26) - anonymous [neregistrovani]

Ja mislim

da je za opoziciju jedina prihvatljiva opcija ta da SNS ne ucestvuje na izborima.

(ponedeljak, 09. sep 2019, 12:52) - Goran [neregistrovani]

Dijalog vlasti i opozicije?

O kojoj opoziciji je ovde reč, kada je osim stranaka sa vlasti prisutan samo LDP...