Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, zabranjen je ulazak u Hrvatsku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je na vreme i po uobičajenoj proceduri najavljena.

Prema rečima vođe delegacije pukovnika Saše Milutinovića, delegacija od 11 članova putovala je u civilnoj odeći, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na granici, na prelazu Batrovci – Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena. 

U prtljagu su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.

Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali svrhu i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 07. sep 2019, 21:20) - anonymous [neregistrovani]

Voleo bi da cujem

…… kakav lazni razlog ce zvanicni Zagreb da izmisli?

(subota, 07. sep 2019, 16:32) - Grigorije M. Milićević Micko [neregistrovani]

Svako lice ima naličje

Meni se čini da je to sasvim u redu. Ja bih hrvatsku stranu ohrabrio da nastavi u tom maniru, da nastavi sa brukanjem. Ovo nama nipošto ne može smetati. Jedino će biti beskrajno glupo ako naša strana konačno ne shvati da za sve postoji recipocitet.

(subota, 07. sep 2019, 16:26) - anonymous [neregistrovani]

Mi smo krivi

Za sve što se čoveku ili državi dešava ktiv je on sam. Ovo je dokaz da je politika mlaka, šta više nadam sw da će Srbija učiniti sve što od njih zatraži zvanični Zagreb, preče su pare od ličnih interesa... A EU daje dobre pare da nas razbije i rasturi...

(subota, 07. sep 2019, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

To je ta...

To je ta antifasisticka Hrvatska u kojoj su u toku II svjetskog rata 90% antifasista bili Srbi da bi svega 50 kasnije potomci upravo tih antifasista bili protjerani od strane ustaskih potomaka.

(subota, 07. sep 2019, 11:33) - anonymous [neregistrovani]

Hteli bi da budu pametni

Hrvatska lakrdija.

(subota, 07. sep 2019, 11:00) - Ђорђе [neregistrovani]

Имамо ли право на ћутање ?

По ко зна који пут политичка владајућа елита Хрватске показује своје право лице и наличје. Бацање под тепих истине о Јасеновцу је још увек на снази, али зар мисле да ће такво понашање заслепити истину ?Највећи допринос ћутању о Јасеновцу дала је Титова владавина зарад лажног братства и јединства. Беше то смишљено и намерно ћутање и скривање истине о жртвама у Јасеновцу. Но, свако ко жели данас може сазнати истину о Јасеновцу из прве руке од проф. др. Србољуба Живановића, члана Међународне комисије за утврђивање истине о Јасеновцу.

(subota, 07. sep 2019, 10:46) - anonymous [neregistrovani]

Ухх

Нама удара шамар ко хоће а ми упорно окрећемо други образ.

(subota, 07. sep 2019, 10:40) - Милош [neregistrovani]

Гази ко стигне

Кад немаш поноса, ово добијеш.

(subota, 07. sep 2019, 10:37) - anonymous [neregistrovani]

Nekad

Ste molili da vam te uniforme dodju u pomoc.