Popović: Briselski sporazum je mrtav

Predsednik Srpske narodne partije i ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović ocenio je da je Briselski sporazum mrtav i da Srbija na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, treba da osporava lažnu državnost Kosova.

"Posle svih poruka koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja – farse sa teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu – jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav", naveo je Nenad Popović u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu. 

"Taj pravac podrazumeva da Srbija razvija još čvršću političku, ekonomsku i vojnu saradnju sa onim zemljama koje odnose sa Srbijom žele da grade na ravnopravnim osnovama uvažavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet po pitanju Kosova", istakao je Popović.

U teškim danima koji su pred nama, rekao je Popović, Srbija mora još čvršće da se drži svog Ustava i Rezolucije 1244, da pomaže gde god, koliko god i kad god može svoj narod na Kosovu, da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jača, oslanjajući se na svoje prijatelje i saveznike Rusiju i Kinu.

Popović naglašava da nam je sada potrebno novo nacionalno okupljanje i sabiranje u novim izmenjenim i pretećim okolnostima, uz istovremeno jačanje demokratskih procesa u društvu.

"I da na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajući da ikada tim ubicama i zločincima koji su na čelu privremenih institucija u Prištini damo ni metar svoje svete zemlje", naveo je Popović uz poruku "Dogodine u Prizrenu!"

broj komentara 22 pošalji komentar
(utorak, 30. jul 2019, 06:56) - anonymous [neregistrovani]

Svesno ili ne

Ali g.Popovic je ovim sasipanjem u lice istine,verovatno stekao velike simpatije. Verovatno ce se to odraziti i na izborima,mada ce on zbog loseg ponasanja biti isteran iz Vlade.

(nedelja, 28. jul 2019, 17:33) - anonymous [neregistrovani]

@Nekad DSS, danas...

Ко је потписао Бриселски споразум (који још нисмо видели), ко је повукао српске институције са севера Космета, ко је довео албанску полицију на административне пунктове на северу Космета, ко је натерао Србе да уђу у албанску владу, ко је...ко је...?!

(nedelja, 28. jul 2019, 16:44) - anonymous [neregistrovani]

Nekad DSS, danas...

Za vreme vladavine DSS (njegove bivše partije) 2004-2008 Srbija je izgubila Kosovo!
Zašto tada nije napustio stranku i vlast!?
Manite se rusofilskih pridika...

(nedelja, 28. jul 2019, 07:14) - СРБИН [neregistrovani]

Искрено

Čovek je samo prokomentarisao činjenično stanje.

(nedelja, 28. jul 2019, 01:58) - Tomislav [neregistrovani]

Metlu u ruke Popovicu!

Postujem gospodina Popovica kad je u pitanju njegov rad u oblasti inovacija I naprednih tehnologija ali on mora da zna Srbija je stara evropska zemlja a ne azijska. Ne moramo mi ni da se prikljucujemo EU ali budimo kao Norveska na primer. Zato preporucujem I gospodinu ministru I svima kojima je Srbija u srcu, 'metlu' u ruke pa na ciscenje srbije u svakom smislu; ekoloski, socijalno, moralno … . Onda da vidimo da li nas EU nece. Volim Srbiju!

(nedelja, 28. jul 2019, 01:34) - Miloš [neregistrovani]

Amin!

Tako je! Samo pametno. U istini. S milim Bogom! +

(subota, 27. jul 2019, 16:41) - anonymous [neregistrovani]

@Popovic

Procitajte Ustav Republike Srbije pa ce vam biti jasno o cemu ministar Popovic govori.

(subota, 27. jul 2019, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Briselski sporazum

Ne samo sto je mrtav nego i nepovoljan za Srbe na KiM.
Kada ste mogli videti da je neko od gradjana Srbije mogao biti zaustavljen i uhapsen na tzv. administrativnim prelazima?
Nikada pre Briselskog sporazuma 2013.
Kada ste mogli videti da policija tzv Kosova ulazi na sever KiM i radi sta hoce?
Nikada pre Briselskog sporazuma 2013.
Zato Dacicu ukidaj to odmah u cilju poboljsanja bezbedonosnih uslova i boljeg zivota za Srbe na severu KiM.

(subota, 27. jul 2019, 15:52) - Miki M [neregistrovani]

Mrtav

Mrtav jeste ali kako za koga. Ja kao gradjanin Srbije mislim da je taj sporazum bio i protivustavan sto je mnogo gore od mrtav..
Zasto onaj ko ga je potpisao ne vrati institucije RS tamo gde su bile 2012?
Na severu KiM.
Sudstvo, policiju, zdravstvo skolstvo civilnu obranu pozivni broj itd itd?

(subota, 27. jul 2019, 15:44) - Markovljev [neregistrovani]

Malo je takvih

Malo je takvih i politicara i ministara koji govore otvoreno i govore istinu kao sto je g. Popovic i Dacic. Sami smo im ponudili i vise nego sto su i sami ocekivali a sad ne znamo kako dalje. Sporazumom koji je Srbija nadredila Rezoluciji 1244 smo im ponudili ingerencije drzave, ali drzavu ne mozemo priznati. Krajnje je vreme da se zaustavimo i krenemo korak po korak unazad i od EU i Briselskih sporazuma, a u pravcu onih koji nas cene i postuju nas integritet i Rezoluciju 1244.