SzS o sedam godina vlasti SNS-a: Srbija nazaduje

Lideri Saveza za Srbiju (SzS), povodom sedam godina od formiranja vlasti u Srbiji u kojoj ključnu ulogu ima Srpska napredna stranka (SNS) ocenili su da su rezulati vlada u tom periodu negativni.

Lideri SzS zameraju vladi, kako navode, loša ekonomska rešenja, nizak rast bruto domaćeg proizvoda, nedostataka, kako tvrde političkih slobode i vladavine prava, te vođenje državne politika prema Kosovu i Metohiji.

Predsednik Stranke slobode i pravde i predsedavajući SzS Dragan Đilas u loš saldo rada proteklih vlada ubraja to što je, kako kaže, rast prosečne plate u Srbiji nekoliko puta manji u odnosu na rast plata Mađarske, Rumunije, Bugarske, da je veliki broj građana otišao u inostranstvo, da se rađa najmanji broj beba u poslednjih 100 godina da su građani sada zaduženi za 60 posto više nego 2012. godine.

"Sa padom industrijske proizvodnje, rastom spoljnotrgovinskog deficita i nedostatkom investicija u privatnom sektoru, Srbija nema nikakvu ekonomsku budućnost", tvrdi Đilas.

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, kada je reč o politici prema KiM tvrdi da je napravljena serija ustupaka ireverzibilnog karaktera, za, kako kaže, obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština i ocenjuje da su razgovori "bespotrebno podignuti sa tehničkog na najviši politički nivo."

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su i drugi lideri SzS Zoran Lutovac, Boško Obradović, Borko Stefanović, Željko Veselinović, Janko Veselinović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 25. jul 2019, 09:56) - Zivko [neregistrovani]

Losa Vlast

Kao prvo ja koliko se secam dok je Djilas bio Gradonacelnik Grada Beograda, da je Beograd imao veci dug nego svi ostali Gradovi zajedno. A ko drugo ne moze od danas na sutra biti sve bolje, to ce iapk trebati vremena, ne mogu da shvatim kako on moze tako da razmislja.

(četvrtak, 25. jul 2019, 09:56) - anonymous [neregistrovani]

Pa sad

Da li su bas negativni,to ne znam,ali da ja kao gradjanka nista ne osecam-to je tacno. I mnogo se hvale,sto mi se ne svidja,a nema bas pokrica za to.