General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije

Glavnokomandujući snaga NATO-a snaga za Evropu Tod Volters je u razgovoru sa predsednikom Srbije potvrdio da će Kfor "i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji". Podržao je napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnokomandujućim snaga NATO-a  za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generalom Todom Voltersom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa NATO-om, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Srbije je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a garant bezbednosti srpskog naroda na KiM. Zato je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora i istovremeno prihvatio da vrh naše vojske bude na raspolaganju za komunikaciju sa Kforom.

"Dobra komunikacija između Vojske Srbije i Kfora je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM", rekao je Vučić.

General Volters je prihvatio da postoji mogućnost međusobne komunikacije "jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti".

On je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio da će "Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji" i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM.

General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru. Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво