General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije

Glavnokomandujući snaga NATO-a snaga za Evropu Tod Volters je u razgovoru sa predsednikom Srbije potvrdio da će Kfor "i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji". Podržao je napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnokomandujućim snaga NATO-a  za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generalom Todom Voltersom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa NATO-om, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Srbije je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a garant bezbednosti srpskog naroda na KiM. Zato je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora i istovremeno prihvatio da vrh naše vojske bude na raspolaganju za komunikaciju sa Kforom.

"Dobra komunikacija između Vojske Srbije i Kfora je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM", rekao je Vučić.

General Volters je prihvatio da postoji mogućnost međusobne komunikacije "jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti".

On je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio da će "Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji" i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM.

General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru. Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva.

broj komentara 23 pošalji komentar
(četvrtak, 18. jul 2019, 10:19) - anonymous [neregistrovani]

Narod na KiM prioritet

Srbija zeli da sacuva mir, zato je vazno da saradjujemo sa KFOR-om a narod na KIM je nas prioritet.

(četvrtak, 18. jul 2019, 07:44) - Ela [neregistrovani]

Bezbednost

Za bolju bezbednost,vazna je komunikacija obe strane.

(četvrtak, 18. jul 2019, 05:13) - Danilo [neregistrovani]

Realnost

Niko nije zaboravio i oprostio 1999.godinu, ali moramo saradjivati sa NATO i KFOR zbog Srba na KiM kojima nece pruziti bezbednost policija i tzv vojska tzv kosova.

(sreda, 17. jul 2019, 23:01) - Milos [neregistrovani]

NATO

Neznam kako drugi misle, ali po meni su te clanice Nato-a obicne male kukavice, koji se kriju iza jakih zemalja. Sa tim ljudima, koji imaju princip svi na jednog, nema se sta razgovarati. Kad se izvine za masovno ubijanje i proterivanja Srba, i kad nam plate za to sta su ucinili, tek onda mozemo mi da odredimo kada ce da razgovaramo sa njima. Ja nit smatram da smo neka sila, niti govirim da zelim neki vojni konflikt, ali pod nikakvu cenu ne zelim da se klanjam nekom kod koga ZNAM da mi zeli samo naj losije!

(sreda, 17. jul 2019, 22:21) - miki [neregistrovani]

saradnja

Saradnja Vojske Srbije i KFORA doprinece sigurnosti Srba koji zive na KiM.

(sreda, 17. jul 2019, 20:31) - Ana [neregistrovani]

Resenje

KFOR je svakako garant mira i stabilnosti,pa zato svakako znaci da unapredjujemo saradnju.Srbija nece odustati od KIM.Odgovorna politika koju Predsednik vodi ce svakako pomoci da sacuvamo mir i stabilnost.

(sreda, 17. jul 2019, 19:33) - anonymous [neregistrovani]

генерал

Нешто ми није свеједно, овај је крупан играч у тим везама, такви не долазе на кафицу већ само нуждом. Можда нам није све речено о чему се ради.

(sreda, 17. jul 2019, 19:09) - Đorđe [neregistrovani]

Komentar

Ako je to u cilju dobrobiti našeg naroda na Kosovu i Metohiji onda je to u redu, samo da nas KFOR opet ne prevari. Albancima se ovo neće ni malo svideti.

(sreda, 17. jul 2019, 18:54) - anonymous [neregistrovani]

NTO-u i KFOR-u ne treba vjerovati....

Jedinice NATO i KFOR-a dolaze iz drzava koje zele da otmu srpski KosMet,iz drzava koje su u Pristinu poslale ambasadore,iz drzava koje formiraju i naoruzavaju tzv. vojsku Kosova,iz drzava koje ne priznaju suverenitet Srbije,iz drzava koje podrzavaju albanski terorizam prema srpskim civilima na KiM,iz drzava koje su potpisale Rez.SB.UN 1244,a ne postuju je i ne daju da se provede na terenu.Prema tome sa NATO-u i KFOR-u treba razgovarati ali im ne treba nista vjerovati.

(sreda, 17. jul 2019, 17:38) - anonymous [neregistrovani]

Prodavanje magle

Da KFOR ce kao i do sada asistirati UCK u teroru nad Srpskim civilima .