Vučić: Čast mi je da u oktobru prisustvujem krunisanju u Japanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamu i rekao da mu je čast da prihvati poziv da u oktobru prisustvuje zvaničnoj ceremoniji krunisanja i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Aleksandar Vučić i ambasador Marujama su razgovarali o tekućim zajedničkim projektima, izrazivši zadovoljstvo njihovim dobrim napretkom, kao i mogućim budućim projektima.

Ambasador Marujama je preneo da japanske kompanije, koje već posluju u Srbiji, nameravaju da povećaju obim proizvodnje, kao i broj zaposlenih, izrazivši nadu da će njihovo dobro iskustvo i zadovoljstvo uslovima poslovanja doprineti dolasku drugih investitora iz Japana.

Potvrdio je da se povećava njihovo interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Predsednik Srbije je istakao da je prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Šinzo Abea dala snažan podsticaj za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, ali i uspostavljanja jačih veza u svim drugim oblastima od obostranog interesa.

Izrazio je nadu da će i njegova poseta Japanu doprineti da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Vučić je još jednom poželeo japanskom narodu da im Reiva era, koja je počela stupanjem cara Naruhita na carski presto, donese mir, sreću, harmoniju i blagostanje.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 17. jul 2019, 00:00) - Mijat [neregistrovani]

Krunisanje

Poseta Aleksandra Vučića Japanu biće itekako korisna da Japanske firme povećaju svoje prisustvo u našoj zemlji.

(utorak, 16. jul 2019, 19:36) - Ana [neregistrovani]

Bravo

Velika cast za Srbiju.

(utorak, 16. jul 2019, 17:15) - anonymous [neregistrovani]

Stabilnost

Velika prilika za nove kontakte.

(utorak, 16. jul 2019, 17:13) - anonymous [neregistrovani]

Prijateljstvo

Velika cast i prilika za Srbiju.