Haradinaj: Spremni za dijalog ako raspravljamo u okviru postojećih granica

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izrazio je spremnost povratka dijalogu sa Beogrdaom pod uslovom da će u njemu da se razgovara o aranžmanima unutar postojećih kosovskih granica.

"Ono što Kosovo traži je najosnovnije. Tražili smo sporazumni okvir za uzajamno priznavanje u postojećim granicama. Ovaj okvir sporazuma treba da bude okvir onoga o čemu pregovaramo i ništa drugo", rekao je Haradinaj na konferenciji za medije u Prištini.

Haradinaj se zahvalio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na iskrenosti, što je tokom posete Beogradu izjavio da bi trebalo da se nađe kompromisno rešenje između Beograda i Prištine.

"Zahvaljujem se predsedniku Makronu što je izrazio iskrenost kada je rekao da su Kosovo i Srbija takođe evropske zemlje. Zahvaljujem mu na poslu kojim se bavi u pristupu ova dva naroda. Ovo nije opis onoga što može biti kompromis, ali je savet. Ovaj jezik je logičan", naveo je Haradinaj.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 16. jul 2019, 14:03) - anonymous [neregistrovani]

NE!

Treba raspravljati cije je sta i ko gde hoce da zivi, to je jedino resenje da ne postanemo neprijatelji naroda koji je ziveo zajedno decenijama.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">