Brnabićeva o zabrani ulaska na KiM: Haradinaj mi rekao da je to lažna vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je lažna vest da je zabranjen ulazak srpskim zvaničnicima na Kosmet, javlja izveštač RTS-a.

"Čula sam od gospodina Haradinaja da je lažna vest da su srpskim zvaničnicima zabranjene posete KiM. Mene čudi da lažne vesti u Prištini šire savetnici takozvanog ministra za inostrane poslove, ali to sada smanjuje tenzije u regionu", rekla je premijerka Srbije posle neformalnog radnog doručka lidera Zapadnog Balkana. 

Jetljir Zuberaj, savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, napisao je juče na Fejsbuku da je odluka o zabrani poseta srpskih zvaničnika doneta zbog "pretnji od strane Srbije ka Kosovu, konstantne propagande i lažnih vesti, kao i pokušaja da se izazove humanitarna kriza na severu".

Odmah su reagovali zvaničnici u Vladi Srbije, pozivajući međunarodnu zajednicu da utiče na Prištinu.

Ana Brnabić učestvuje na Samitu EU – Zapadni Balkan u okviru Berlinskog procesa. Prištinu na skupu predstavlja Ramuš Haradinaj.  

Premijerka Srbije je navela da je region i dalje u krizi i da ima mnogo populizma. Istakla je da bi volela drugačiji region i da bi to bilo pozitivno za sve zemlje Zapadnog Balkana i za Srbiju.  

"Čini mi se da je region u takvoj situaciji da moramo da se fokusiramo više na to šta međusobno možemo da uradimo da se pomerimo od populizma koji je, nažalost, uvela Priština", rekla je premijerka. 

Ukazala je da, nažalost, popularnost prištinskih zvaničnika posle poteza kao što su zabrana trgovine i kretanja i dalje raste.  

"Srbija ima interes da region izgleda drugačije, da bude stabilniji i bolje povezan i da mladim generacijama pruži drugačiju perspektivu", navela je premijerka Srbije.  

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво