Vučić: Mislimo da imamo ime ubice Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da se ozbiljno radi na istrazi ubistva Olivera Ivanovića i da srpska strana misli da ima ime ubice.

Aleksandar Vučić je, govoreći o istrazi, rekao da Albanci "pojma nemaju" ko je ubio Olivera Ivanovića.

"Ozbiljno radimo i mislimo da imamo ime ubice, izvršioca, Albanci ga nemaju, oni pojma nemaju. Oni sprovode svoju političku istragu sa jedinom željom da okrive Srbe za nešto, a ne znaju ni sami šta će", rekao je Vučić.

Rekao je i da Milan Radoičić nije cvećka, ali da sa sigurnošću može da kaže da on nije povezan sa ubistvom Ivanovića.

To je, ističe, potvrđeno kroz različite metode ispitivanja, proveravanja i praćenja Radoičića.

Sve je, ukazuje Vučić, potkrepljeno fotografijama i pokušaće da dođe do materijalnih dokaza, i onda izađe u javnost.

"Imamo kompletnu priču, sve šta se događalo, sa kojim motivima. Uvereni smo da znamo ko je izvršilac ubistva. Zbog različitih stvari, nedostatka DNK analize, plastičnih klonova čaura i nedostatka nekih snimaka, ne možemo da posedujemo materijalne dokaze, ali nastavićemo da radimo. Kada završimo, nadležni pravosudni organi Srbije će podići optužne akte", rekao je Vučić.

Istraga se neće prekidati dok ne dođemo do ubica, poručio je predsednik.

Pitanja za međunarodnu zajednicu

Vučić je podsetio da je Ivanović ubijen 16. januara 2018. godine i da je na njega pucano iz vozila u pokretu sa šest projektila i da Srbija ima pitanja za međunarodnu zajednicu u vezi sa tim ubistvom, na koje nikada nije dobila odgovore.

"Zašto privremene institucije u Prištini nisu prihvatile zahtev organa Srbije za uključivanje u punom kapacitetu u istragu o ubistvu Ivanovića?", pitao je Vučić.

Navodi da su održana ukupno tri sastanka između naše policije i KPS na Merdaru, na operativnom nivou.

"Srbija je zatražila celokupan video-materijal sa svih nadzornih kamera za duži period pre izvršenja krivičnog dela, ali su dostavljeni samo montirani snimci kretanja Ivanovića i vozila 'opel astra' pre i nakon ubistva, što nije dovoljno za rekonstrukciju događaja i rasvetljavanje krivičnog dela", naveo je predsednik.

Zašto je to tako urađeno, odgovor se sam nameće, dodao je Vučić.

Pitanje je i šta se dešava sa najvažnijim snimkom sa nadzornih kamera zgrade Ivanovićeve stranke pošto, kako kaže Vučić, najvažiji snimak izvršenja ubistva nije dobijen zato što navodno nije radila kamera u to vreme, već je proradila nekoliko minuta posle ubistva.

"Uređaj nije vraćen kako bi bio poslat na veštačenje za analizu digitalnih dokaza. Zašto nije vraćen DVR iz prostorija stranke sa sadržajem koji su snimile nadzorne kamere, zašto nisu objavljeni rezultati veštačenja... Zašto je tek posle osam meseci KPS dostavio klonove čaura sa lica mesta, tako da nismo dobili ni prave čaure...", pita Vučić.

Naši organi nisu mogli da dobiju ni DNK analize, niti bilo šta drugo, tako da je srpska policija bila potpuno isključena, kaže Vučić i ističe da Priština još ne zna ko je likvidirao Ivanovića.

"Kako Priština objašnjava navodni pravac kretanja vozila u kome su se navodno nalazile ubice ako je išlo u pravcu južne Mitrovice, pošto se to vozilo kretalo ulicama Sutjeska, Čika Jovina, potom u kontrasmeru u ulici Drvarskoj pa ulicom Anke Spajić, kojom je otišlo do Suvog Dola. Kako je u tom profesionalnom ubistvu, koji su Srbi navodno izveli, ostavljen broj šasije koje ukazuje da je vozlo dovezeno na KiM iz centralne Srbije, a prethodno uvezeno iz Austrije? Pa to može da se ustanovi posle dva sata. Ili je to neko hteo da podmetne dokaze lažno?"

Predsednik, takođe, pita zašto Priština nije dostavila snimak siluete ubice, pošto su tvrdili da imaju taj snimak.

Zatim, kako Priština objašnjava motiv ubistva i ko je imao interes da ubije Ivanovića na dan raspisivanja važnih beogradskih izbora.

Upitao je i zašto Priština nije dostavila tražene dokaze sa baznih stanica za mobilne telefone.

broj komentara 12 pošalji komentar
(četvrtak, 04. jul 2019, 10:04) - anonymous [neregistrovani]

Ubistvo Ivanovića

A ubistvo mladića u Peći 1998? 21 godinu se "ništa ne zna"?

(četvrtak, 04. jul 2019, 08:04) - G. Dejanović [neregistrovani]

Ubisto Ivanovića

Nečemo nikad da saznamo, ko je ubio Ivanovića. Kao što nitko nezna ni dan danas ko je ubijo primierna Djindjića! Sanja svinja kukuruz, a kukuruza nema!

(četvrtak, 04. jul 2019, 07:47) - anonymous [neregistrovani]

ko

Nadamo se da će ovaj slućaj biti rasvetljen što pre.

(četvrtak, 04. jul 2019, 07:15) - markoni [neregistrovani]

markoni

Istina o ubistvu Ivanovica ce kad tad izaci na videlo

(četvrtak, 04. jul 2019, 00:52) - anonymousZoki [neregistrovani]

Danas

Danas moje dete ce biti operisan u Kos Mitrovicu meni presednice interesuje dali ima dovolno lekova a ne ko je ubica Olivera

(četvrtak, 04. jul 2019, 00:47) - anonymousPero [neregistrovani]

To

Mesto danas da presednik prica o taksama i hunanitarnu krizu on prica o ubicu Ivanovica to radi da bi skrinio paznju na sasvim drugu stranu.

(četvrtak, 04. jul 2019, 00:33) - Jova [neregistrovani]

Istina

Verujem u naše državne organe i istina je blizu, jer u suprotnom Vučić to ne bi javno iznosio.

(sreda, 03. jul 2019, 16:59) - anonymous [neregistrovani]

Nk

Ubistvo mora sto pre da se rasvetli

(sreda, 03. jul 2019, 15:15) - anonymous [neregistrovani]

KiM

Mislim da bi bilo dobro da se ubica sto pre pronadje i osudi, smanjice se i tenzije na KiM, stvari bi isle u drugom toku i bilo bi mirnije.

(sreda, 03. jul 2019, 12:43) - Mrvica [neregistrovani]

Cvet

Doci ce dan kada cemo saznati ko je ubica Olivera Jovanovica i istrajacemo u borbi za nasu teritoriju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">