Kosovo nije primljeno u Evroviziju

Evropska agencija regulatornih tela većinom glasova je odbila predlog da Kosovo bude primljeno u Evropsku radiodifuznu uniju (EBU).

Pomoćnik direktora Radio-televizije Srbije Milivoje Mihajlović, koji je prisustvovao sastanku u Oslu kao predstavnik naše kuće, rekao je da Kosovo nije uspelo da putem presedana uđe u EBU pošto su 673 glasa bila protiv, a 400 za izmenu statuta.

Mihajlović ukazuje da je taj proces trajao više od godinu dana, a iniciralo ga je pet javnih servisa iz regiona – Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Mađarske.

"Mađarska je danas povukla potpis sa tog zahteva, ali se ipak raspravljalo i glasalo. Članice EBU su prihvatile argument RTS-a da se radi o političkom potezu, da se radi o političkom presedanu. Da će to štetiti miru u našem regionu i opredeljenju Evropske radiodifuzne unije da bude profesionalna a ne politička organizacija", istakao je Mihajlović.

Pomoćnik direktora RTS-a smatra da se ne radi o ometanju profesionalnog razvoja RTV Kosovo.

"Oni imaju ugovor sa EBU i imaju sve benefite koje EBU nudi svojim članicama i pridruženim članicama. Jedino je ovo bio politički potez, na neki način dokazivanje da je Kosovo država, a ne međunarodni protektorat", naglasio je Mihajlović.

broj komentara 20 pošalji komentar
(petak, 28. jun 2019, 23:26) - anonymous [neregistrovani]

Šta ovaj zahtev potvrđuje

Da je potpuno tačna bila priča da su šiptari sklopili dogovor sa Crnogorcima, Hrvatima, Severnomakedoncima i Slovencima o udruženom delovanju protiv Srbije. I biće toga samo sve više. Uopšte ih ne zanima da li i koliko mogu da dobiju, važno im je samo da napadaju Srbiju, a Milo je tu uvek prvi da pomogne.

(petak, 28. jun 2019, 21:56) - anonymous [neregistrovani]

Top Lista Nadrealista

"Они имају уговор са ЕБУ и имају све бенефите које ЕБУ нуди својим чланицама и придруженим чланицама." Znači da nisu ništa izgubili.

(petak, 28. jun 2019, 20:56) - anonymous [neregistrovani]

...

Evrovizija nije samo Pesma evrovizije već nešto mnogo više od toga. Tako da je ovo zaista veliki uspeh naše zemlje koja je uspela da ih blokira u tome.

(petak, 28. jun 2019, 19:25) - anonymous [neregistrovani]

Vazna odluka

Ova odluka govori da se vremena mijenjaju u pravcu postovanja prava i pravde i da se polako napusta sila i nerazumna politika velikih zapadnih drzava.Ova odlukom KosMet je jos korak blizi svojoj matici Srbiji a frustracije komsija,nase "brace" govori koliko su postali nemocni,koliko njihova mrznja vise ne znaci nista i koliko ni njihovi mentori nemaju vise snagu kakvu su imali 90-tih godina XX vijeka.Zato,mi Srbi,treba da pamtimo pa vratimo jer je reciprocitet najbolja mjera u odnosima sa ovakvim "prijateljima" i komsijama.
Jos jednom,bravo za Srbiju.

(petak, 28. jun 2019, 18:45) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor na pitanje ko još gleda Evroviziju

Ubedljivo najgledaniji TV šou na svetu. Bez premca.

(petak, 28. jun 2019, 15:39) - anonymous [neregistrovani]

taksa

takse sada ce biti 200%

(petak, 28. jun 2019, 15:37) - Vojvoda [neregistrovani]

Srećan nam Vidovdan!

Ja se pitam ko još gleda Evroviziju?

(petak, 28. jun 2019, 15:33) - anonymous [neregistrovani]

nikad čuo

Ko su nabrojani?

(petak, 28. jun 2019, 14:33) - anonymous [neregistrovani]

ммммм

Поредити ове и шумадијско коло је израз великог незнања. Кад се коло играло, они ни имена нису имали.

(petak, 28. jun 2019, 13:51) - Joca [neregistrovani]

Šota

Šota nije njihova nego srpska svadbena igra. Šota, i šotar, šotka, patka, naziv za one koji su za ženidbu ili udaju, poziv u svadbeno kolo. Sad, što su i to, kao i sve što su oteli, Šiptari posvojili je naša greška. Šota je obavezna na svakoj kosovskoj svadbi (srpskoj), a kasnije su je i Šiptari prepevali i usvojili. Reč ŠOTA na albanskom ne znači ništa.