DSS traži politiku dijaloga vlasti i opozicije

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je predstavnike vlasti da omoguće postizanje društvenog konsenzusa o najvažnijim državnim pitanjima i otvore dijalog o rešavanju kosovskog pitanja, odnosu sa EU, izbornom sistemu, kao i pitanju medijskih sloboda.

"Apelujemo da politiku dva jarca na brvnu zameni politika dijaloga vlasti i opozicije. Pozivam vlast da napravi i prvi i drugi korak, jer je najodgovornija za vraćanje atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo", rekao je Miloš Jovanović na sednici Glavnog odbora DSS-a.

On je istakao da razgovore o konačnom statusu Kosova i Metohije ne treba prihvatiti van okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a da bi svako drugo rešenje bilo čin veleizdaje i da bi bilo pogubno po budućnost Srbije.

Jovanović je ocenio da je politika razgraničenja doživela propast i da je DSS bio u pravu kada je isticao da je ostavljanje pitanja konačnog statusa KiM u stanju mirovanja u interesu zemlje.

Dodao je da narod i Srpska pravoslavna crkva ne dele stav vlasti da Kosovo treba podeliti i da je siguran da se kosovska politika već deceniju unazad vodi suprotno većinskom stavu građana Srbije.

Jovanović je ocenio da je potrebno početi reindustrijalizaciju zemlje, zaštititi domaću privredu, i ocenio da se nijedna država nije razvila tako što se isključivo oslonila na strane investicije.

On je istakao da Srbiju ništa ne sprečava da "sredi svoje dvorište".

"Pitanje Kosova, put ka EU, Hašim Tači ili Johanes Han nas ne sprečavaju da sredimo svoje dvorište, da definišemo ozibljnu strategiju industrijalizacije, da promenimo izborni sistem, izborimo se sa korupcijom", zaključio je Jovanović.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">