Obeleženo 16 meseci od ubistva Olivera Ivanovića

Pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića postavljeno je i danas prilikom obeležavanja 16 meseci od tragičnog događaja. Stranka Građanska inicijativa SDP poručila je da "neće dozvoliti da ovo ubistvo ostane nerasvetljeno i ode u zaborav", preneo je KoSSev.

Obeležavanju su prisustvovali najbliži Ivanovićevi saradnici i deo porodice, koji su u 10 časova na mestu ubistva zapalili sveće. Na obeležavanju su bili prisutni i pripadnici kosovske policije.

Iz političke stranke čiji je Ivanović bio lider, ocenili su da istraga "tapka u mestu" i da poslednjih dana nema "ni izjava ni komentara, ni bilo kakvih zvaničnih informacija o ubistvu.

"Danas, posle šesnaest meseci, na istom smo mestu gde je Oliver Ivanović mučki ubijen, bez ijednog detalja vezanog za istragu, zbog čega se stvara utisak da proces tapka u mestu". Nikakvih detalja, kao što znate - to pratimo svakodnevno i svakog meseca obeležavamo. Poslednjih meseci čak nemamo nikakve izjave ni komentare od kosovskih institucija, ali ni od međunarodne zajednice", rekla je odbornica Ksenija Božović.

Poručila je da će ih ova stranka "uvek podsećati na to", i da neće da dozvoli da se ubistvo Olivera Ivanovića ne rasvetli. "Neka budu sigurni da će jednoga dana ubica morati da se pronađe i izvede pred lice pravde", poručila je Božovićeva.

GI SDP je ranije u saopštenju podsetila i da nemaju ni informacije o tome da li je neko saslušan i da li će neko odgovarati za "sramni predizborni spot koji je možda prouzrokovao i ubistvo, da li je neko saslušan i odgovarao za paljenje njegovog automobila, ali i za paljenje stranačkih prostorija".

Šta se desilo, pita GI SDP, sa krivičnim prijavama i tužbama za sva dela koja su učinjena kandidatima za gradonačelnike na prethodnim izborima.

Lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda ubijen je 16. januara prošle godine ispred stranačkih prostorija.

KoSSev podseća da je pred izbore zapaljen Ivanovićev automobil, kao i automobila njegovog predizbornog koalicionog partnera u opštini Zvečan Dragiše Milovića.

broj komentara 0 pošalji komentar