Vučić zahvalio Borisovu na podršci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, kome je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo što Srbija i Bugarska intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Istakao je da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, pa je s premijerom Borisovom posebno razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje Srbije i Bugarske.

Obavestio j esvog sagovornika o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, najavivši da će poslednja deonica auto-puta kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda "Balkanski tok", koji, prema predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво