DSS traži oslobađanje lidera Srba u Crnoj Gori

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da samo oslobađajuća presuda liderima srpskog naroda u Crnoj Gori, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, može, kako je rekao, da makar donekle ublaži užasnu sramotu vođenja montiranog političkog procesa „državni udar".

Miloš Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je taj politički proces istinski uperen protiv srpstva i časti, dostojanstva i istorijskog identiteta Crne Gore.

Sve drugo, sem oslobađajuće presude bi, kako je naveo Jovanović, "neprekidnu politiku diskriminacije Srba u Crnoj Gori, državni teror i nasilje koje sprovodi kriminalni režim Mila Đukanovića, podiglo na nepodnošljiv nivo, sa nesagledivim posledicama".

Predsednik DSS-a dodaje i da bi "u slučaju izricanja osuđujuće presude lažno optuženim Mandiću i Kneževiću, kao i desetorici optuženih srpskih državljana, organizovani otpor srpskog naroda, koji je stvarna meta mafijaškog režima i montiranog sudskog procesa, bio bi očekivan i u potpunosti opravdan".

Prvostepena presuda četrnaestočlanoj grupi u kojoj su lideri opozicionog Demokratskog fronta i ostali optuženi, uglavnom državljani Srbije, optuženi da su u noći parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016, planirali nasilnu smenu vlasti,očekuje se sutra.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">