Tači: Nećemo model Južnog Tirola ni ZSO sa izvršnim ovlašćenjima

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da u rešenju za Kosovo ni pod kojim okolnostima neće dopustiti bilo koji model Južnog Tirola, dvojni suverenitet, Republiku Srpsku ili Zajednicu srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

Hašim Tači kaže da u dijalogu sa Beogradom želi "da ispravi istorijske nepravde koje se tiču pridruživanja 'Preševske doline' Kosovu".

Najavljuje da je pre sastanka u Parizu zatražio sastanak u Vašingtonu, jer, kako kaže, pisma američkog predsednika Donalda Trampa su vodič za pronalaženje rešenja između Prištine i Beograda, a koje nije prethodno video ni od jednog drugog evropskog lidera.

Tači je večeras u intervjuu TV Dukađini rekao da je u punom saglasju sa prištinskom delegacijom i negirao je pritisak na premijera da suspenduje taksu.

"Odluka o taksi kao uslova za liberalizaciju viznog režima posao je koji pripada Vladi, i svaku odluku ću poštovati, ovlašćenja su podeljena", naveo je Tači.

Kaže da na sastanku u sklopu procesa "Brdo Brioni", 8. i 9. maja u Tirani, neće biti govora o dijalogu Beograda i Prištine i dodaje "kako učešće političkog šefa Republike Srpske neće predstavljati dobru vest za Kosovo".

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. maj 2019, 19:09) - anonymous Milo [neregistrovani]

Kosovo je srbija.

Ako necete u srbiju onda pravac vasoj kuci u albaniju. Ovo je srbija. Kome se ne svidja, neka ide tamo gde mu je bolje a kosovo je srbija.!!!!.

(ponedeljak, 06. maj 2019, 11:23) - momir [neregistrovani]

Poludeo ovaj svet

Nova medjunarodna pravila? Znaci ako ja komsiji Krasniciju ukradem Golfa 6 mogu da s njim pregovaram pa da mu mozda vratim samo radkape pod okriljem medjunarodne zajednice. Lepo bogami.....

(ponedeljak, 06. maj 2019, 04:09) - anonymous [neregistrovani]

Ako hoće dogovor

Mora popustiti, i ja hoću da ceo svet bude moj, a znam da je nemoguće, mora se nešto dogovoriti da narod počne da živi normalno i da se ne priča više o kosovu kao neki probleme.

(ponedeljak, 06. maj 2019, 02:23) - anonymous [neregistrovani]

haha

Čuj učešće političkog šefa RS neće biti dobra za Kosovo. Oni se samo boje Republike Srpske i Dodika. To sanjaju ko noćnu moru i Tačijevci i Federalci.

(nedelja, 05. maj 2019, 22:40) - Djekna [neregistrovani]

Puni suverenitet

Ima li ko od naših da kaže i Albancima i onima koji ih podržavaju da ni mi nećemo ništa manje nego puno suverenitet Srbije nad pokrajinom? Hajde da se i mi igramo kao i oni.

(nedelja, 05. maj 2019, 21:59) - milan lala [neregistrovani]

Siptarska logika otimanja tudjeg

Vi bi tamo gde vas ima bez obzira na vasu brojnost da se da vama , a tamo gde su drugi u vecini da se i to da vama . Cudna vam logika , nece to ici.

(nedelja, 05. maj 2019, 21:59) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Nece tzv.Kosovo kao samostalnu drzavu vec u sastavu kao Autonomnu Pokrajinu kao i do sada.Necemo vas nikada priznati pa ni onda.Dzabe pritisci od vasih mentora.To je nasa zemlja a ne vasa.Ono sto se silom otima nikad nikom nista nije dobro donelo pa nece ni vama.Usput a sto uzimate pasose Republike Srbije kad ste tzv.drzava.