Vlada Srbije uputila milion evra za obnovu Notr Dama

Vlada Srbije uputila je Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike, saopšteno je iz Kancelarije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navodi da je iznos za podršku obnove katedrale Notr Dam u Parizu, koja je izgorela u požaru, opredeljen iz sredstava tekuće budžetske rezerve.

"Na današnjoj sednici Vlade smo, između ostalog, opredelili iz sredstava tekuće budžetske rezerve i određeni iznos za podršku obnove katedrale Notr Dam", rekla je Brnabićeva tokom posete Istraživačkoj stanici "Petnica".

"Srbija želi da doprinese obnovi Notr Dama"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je povodom odluke Vlade Srbije da donira milion evra za obnovu Notr Dama da je pariska katedrala deo francuske, evropske, ali i svetske kulturne baštine, i da naša zemlja želi da pruži svoj doprinos u obnovi čuvenog zdanja.

"Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija", rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

broj komentara 83 pošalji komentar
(utorak, 23. apr 2019, 20:50) - anonymous [neregistrovani]

iv

Jos uvek niste obnovili zgrade od bombardovanja '99' Cisto da znate.

(utorak, 23. apr 2019, 09:39) - Pravoslavac [neregistrovani]

Srpske svetinje na Kosovu

Zasto se nije ta Francuska setila da posalje neki evro za obnovu srpskih manastira na Kosovu koje su njihovi prijatelji popalili i unistili. Kakva smo mi nacija kada nam je pamcenje veoma kratko, obice nam se to o glavu.

(utorak, 23. apr 2019, 08:47) - anonymous [neregistrovani]

Kratko pamcenje

Hrišćanski je praštati ali nikada ne treba zaboraviti šta je ta ista Francuska uradila Srbiji 1999. godine i šta i dalje čini. Treba izraziti žaljenje ali od nas i to je previše. Nažalost nikada ništa nećemo naučiti, čak i Hrvatska ne šalje pare već stručnu pomoć ako je francuzi zatraže.

(utorak, 23. apr 2019, 08:35) - franco galovic [neregistrovani]

crkva u notr damu

ne sumnjivo lep gest,ali samo jedno da kazem,mi smo sa francuskom prijatelji na papiru.setite se agresije i male milice.ali,takav smo mi narod,i kad nas neko bombarduje,mi opet zaboravimo,i pomazemo.to je ono sveto,sto radimo za zivota,odjekuje u vecnosti...

(utorak, 23. apr 2019, 07:57) - anonymous [neregistrovani]

Lep gest

Podrška odluci vlade

(utorak, 23. apr 2019, 07:39) - Saveta [neregistrovani]

Bačene pare

Francuska je prebogata zemlja u svakom pogledu. Godišnje kroz nju prodje (i troši pare) 70 miliona turista. Za njih 1 milion evra nije ništa, a nama je svaki evro dragocen, jer nam mnogo toga nedostaje. Sve u svemu, bačene pare.

(utorak, 23. apr 2019, 07:34) - anonymous [neregistrovani]

Nema mesta suzama

Kao što lebdi zapitanost nad sumanutim raketiranjem zgrade RTS, tako i sada lebdi pitanje nad ovim odlukama vlade i političkih predstavnika Srbije...: ZAŠTO???

(utorak, 23. apr 2019, 07:31) - anonymous [neregistrovani]

Jest da mi je zao

Te tragedije koja se dogodila simbolu francuske crkvene i svetovne kulture,ali sto se tice naseg priloga cini mi se za nase prilike i okolnosti da je previsok.

(utorak, 23. apr 2019, 07:23) - Darko [neregistrovani]

Pomoć Notr Damu

A djecu liječimo SMS porukama...

(utorak, 23. apr 2019, 07:15) - Kosovo [neregistrovani]

Znači

A Tači u Francuskoj sjedi ispred Vučića.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">