Gazeta ekspres: Specijalni sud ima optužnice protiv Tačija i Veseljija

Specijalni sud za zločine pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova podići će prve optužnice za ubistvo Albanaca posle sukoba na Kosovu, a prema materijalu koji poseduje, optuženi će biti i Hašim Tači i Kadri Veselji, prenosi prištinski portal "Ekspres", pozivajući se na visokog zvaničnika Specijalnog suda.

"Prve optužnice će biti za posleratna ubistva, za zločine protiv Albanaca", rekao je neimenovani izvor portala.

Gazeta ekspres prenosi da će kosovski lideri biti optuženi i da je sud okupio svedoke, video materijal i druge dokaze.

"Tužilaštvo danas ima optužnicu protiv Tačija i Veseljija, Redžepa Seljimija, Dauta Haradinaja, Sami Ljuštakua, Azema Sulje i mnogih drugih ratnih ličnosti", rekao je izvor.

Sud je obezbedio mnoge svedoke i dokaze na kojima se temelje optužbe protiv Tačija i Veseljija, prenosi prištinska Gazeta eskpres.

Do sada, Specijalno tužilaštvo intervjuisalo je oko 100 osoba, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svedoka, a kancelarija planira da ispita još 300 osoba, pre podizanja prvih optužnica.

Neimenovani izvor portala dodaje da su prema dosadašnjem radu Tribunala, uočili da se "glavni lideri OVK boje jedni drugih".

Optužnice se podižu tek nakon sklapanja mozaika, ali su u Tribunalu svesni ljudi koji su pokušali da ometaju pravdu, naveo je izvor Ekspresa.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 10:13) - anonymous [neregistrovani]

Farsa

Sve je to Farsa i limunada.

(petak, 19. apr 2019, 08:13) - anonymous [neregistrovani]

Мозаик

Питање је ко је више потребан западу па ће према томе да се склапа мозаик. Наравно, не постоје злочини над Србима који су убијани и клани ваљда у самоодбрани, тако су и у БиХ муслимани оптуживани само за међусобне злочине, не и за оне према Србима. Ми смо увек само криви, никада жртве.

(petak, 19. apr 2019, 07:24) - Joco [neregistrovani]

Oslobođenj

I na kraju će ih osloboditi,kao i Hrvatske generale.

(petak, 19. apr 2019, 05:39) - anopukovniknymous [neregistrovani]

Smesno

Ovi se zabavljaju optuzice ove za ubistva albanaca a gde su tu hiljade srba ubijenih proteranih sa povadjenim organima