Gazeta ekspres: Nemačka i Francuska nude dvostruki suverenitet kao rešenje za KiM

Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu ideju duplog suvereniteta, piše prištinska "Gazeta ekspres", pozivajući se na neimenovane izvore.

"Pričamo o duplom suverenitetu. Kosovo će zadržati teritorijalni integritet, ali će i Srbija uživati neki suverenitet nad Srbima na Kosovu i nad srpskim svetinjama", rekao je izvor prištinskog lista.

Prema tvrdnjama izvora Gazete ekspres, moguće je da će Kosovo preneti deo svog suverenitet na Brisel, a potom i na Srbiju, kako ideja ne bi zvučala previše agresivno.

"Pomenuti su razni slučajevi širom sveta kao način da se ugodi i Kosovu i Srbiji, ali stvari nisu jednostavne", rekao je neimenovani izvor, koji ocenjuje da učešće kosovskog predsednika Hašima Tačija na sastanku u Berlinu "samo pogoršava stvari".

Plan koji će predstaviti nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron u Berlinu 29. aprila ne uključuje teritorijalno razdvajanje, navodi list.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 10:11) - anonymous [neregistrovani]

Licemeri

Zašto Zapadna Nemačka i Istočna Nemačka nisu potpisale sličan sporazum? Ipak mi nismo isti, nismo imali Hitlera, nacizam i sve što je išlo uz to uključujući razrušenu Evropu i Holokaust. Nismo taj nivo.

(sreda, 17. apr 2019, 09:52) - anonymous [neregistrovani]

Moderan svet

Moderan svet rešava problem tako što ga prvo napravi.

(sreda, 17. apr 2019, 07:52) - goran [neregistrovani]

resenje

neka oni resavaju situaciju kod sebe i tudju zemlju da ne dele.

(sreda, 17. apr 2019, 03:49) - IzKanade [neregistrovani]

Najbolje resenje

Najbolje resenje je da SAD, Britanija, Francuska i Nemacka lepo daju deo svoje teritorije da se albanci sa kosova nasele, baza Bondstil da se hitno zatvori i svi Nato vojnici povuku sa Kosova a Srbi da nasele Kosovo. Ako mogu Jevreji da budu gazde na svojoj zemlji moze i Srbija. Saveznike i prijatelje imamo Rusija, Kina i niko nam vise ne treba. Upamtite anglosaksonci razumeju samo agresivni pristup ne pokusavajte da im pravite ustupke. Ako se fini prema njima oni ce da vas zgaze. Gandi je rekao "ako vidite da se dve ribe u vodi tuku znaci da su englezi u blizini".

(utorak, 16. apr 2019, 22:12) - anonymous [neregistrovani]

Poludeo svet

Lako je davati tudu zemlju I praviti dilove kao sto to ride Nemci I Francuzi a naravno I Ameri .Od tih naroda covek ne bi mogao da dobije dzabe casu vode a kamoli nesto drugo.Neka ih sve prime kod sebe I problem resen.