Božović: Policija okupirala Skupštinu

Poslanik DS-a Balša Božović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, a tvrdi da o tome nije obavešten skupštinski sekretarijat.

On je rekao da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašćenje da pozove policiju.

"Danas je promenjen režim rada u Skupštini, MUP je okupirao zgradu. Ne možete u skupštinske sale i restoran, a čak se nalaze i u kancelarijama pojedinih stranaka", rekao je Božović.

Kaže da je zatražio objašnjenje od generalnog sekretara, ali da on danas nije u parlamentu, te da mu je njegov zamenik rekao da sekretarijat nije obavešten odakle toliki broj policije, kao i da se za odgovor na to pitanje obrati MUP-u.

Božović je naveo i da u parlament od jutros nisu mogli da uđu zaposleni, kao ni novinari.

Njegovu konferenciju za medije sa skupštinske galerije posmatrao je veliki broj poslanika vladajuće koalicije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 13. apr 2019, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

Strasno

Kako bi ste vi voleli da je zaista tako, ali svi znamo da je policija zapravo tu da bi odbranila skupstinu od vasih probisveta.

(subota, 13. apr 2019, 16:12) - anonymous [neregistrovani]

Ako je procena ...

...da bi moglo doci do nasilnog upada neovlastenih lica u zgradu Skupstine Srbije Ministarstvo moze doneti takvu odluku.Uzimajuci u obzir dosadasnje ponasanje pojedinaca,koji sebe sami stavljaju na celo "Ujedinjene opozicije",odluka je pravilno doneta!
Usput gospodine Bozovicu imam za vas jedno pitanje.
Kakve vi veze imate sa zahtevima Vojnih penzionera i Vojnih Sindikata i po kom osnovu govorite u njihovo ime (posto izgleda govorite u ime svih ucesnika protesta)?
Isto tako pitam.Ko je ovlastio Pojedince , Vojne Penzioneri i Pojedince, pripadnike Vojnog Sindikata da govore u ime svih pripadnika pomenutih?
Sumnjam da mnogo Vojnih penzionera ili pripadnika Vojnog Sindikata imaju ista protiv Dragana Bujosevica ili bilo koga sa RTS!?
Ja se mozda ne slazem sa odlukama aktuelne vlasti,ali se ne slazem ni sa potezima "opozicije"
Sve sto imam reci cu na izborima,kao i do sada.
Ovima sto protestvuje,a dosad mozda nisu izlazili na izbore,predlazem da izadju na izbore i izraze svoju volju cime ce sigurno promeniti mnogo toga.

(subota, 13. apr 2019, 15:53) - Ema [neregistrovani]

desavanja

Policija ispunjava svoju duznost i cuva imovinu svih gradjana!