Vučić Skotu: Priština je ukinula dijalog

Ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara, rekao je predsednik Aleksandar Vučić američkom ambasadoru. Kajl Skot ističe da je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota, sa kojim je razgovarao o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

Naglasio je da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

"Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara", naveo je predsednik Vučić.

Ambasador Skot je naglasio da SAD podržavaju povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

broj komentara 24 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. apr 2019, 16:52) - anonymous [neregistrovani]

Dobra prilika

Da obrisemo sve do sada i krenemo iz pocetka jer dosadasnji ustupci su nam bili omca oko vrata. Svasta dali,a nismo dobili bas nista.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 16:46) - anonymous [neregistrovani]

"Kosovo je Srbija"

Predsednice ,vaseg uvazenog sagovornika posaljite kuci, jer taj gospodin nije dobronameran i nije neutralan.
Prekinite razgovore sa Albancima sa Kosova i Metohije i pokrenite razgovore u UN i sa nasim prijateljima, Aerikanci nam nisu naklonjeni i oni ne trebaju sami da odlucuju o KiM. nasa pokrajina nije za podelu i treba je vratiti u okvire naseg sistema.
Predsednice ne treba popustati ni za santimetar . 

(ponedeljak, 08. apr 2019, 16:30) - anonymous [neregistrovani]

zso

Nepoštovanje Briselskog sporazuma i stvaranje ZSO je dovoljan razlog ne pregovarati više...

(ponedeljak, 08. apr 2019, 16:14) - anonymous [neregistrovani]

Dragi "komentatori" !

Pa dajte se malo vise urazumeti ! Nije ovde Pristina u pitanju, pa ni takse, Zapad, a na prvom mestu Amerika je u pitanju u njeni pokvareni interesi u celom Svetu pa i kod nas. Ovde su minorni Albanci (koji su sakom dolara zaslepljeni), a takse su smisljene u Americi i to mora svi da znamo. Predsednik Vucic, da trazi razgovor sa Trampom , " u Oci", a ne sa onima koji nemaju svoje JA, samo gubi vreme za pametnije stvari. Ko je Kajl Skot, pa sa njim da trazi resenja... Kada Ameri ostvare svoj cilj, i Albanci ce biti suvisni na Kosovu, samo sto oni srljaju i ne vide sutrasnjicu...

(ponedeljak, 08. apr 2019, 16:02) - Andrija [neregistrovani]

Maa trebao si mu reci.....

Cemu dijalog i dogovori kad Albanci ne ispostuju ni ono sto su potpisali. Kakva je to cirkusijada? Srbija je ozbiljna zemlja i postojala je mnogo pre USA a tzv. drzavu KosovE bolje i da ne spominjem.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 15:58) - anonymous [neregistrovani]

Zasto Ameri

kucaju na otvorena vrata...Zna se na koja vrata treba da kucaju, ako im uopste privremene vlasti na KiM otvore...

(ponedeljak, 08. apr 2019, 15:50) - anonymous [neregistrovani]

D-dine Vučić

Ne zaboravite nista od ovoga!
Dosta smo popustali i udovoljavali! Ako nema dogovora u kome možemo da dobijemo ovo sto je osnovno i minimum, bolje ostaviti kako je dok situacije ne bude povoljnija po nas.... a do tada nastaviti da ih blokiramo i sputavamo u čemu god možemo..,.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 15:22) - Milentija [neregistrovani]

Dijalog sa Pristinu

Svi znamo koje glavni krivac za prekid dijaloga a to je Pristina koja gleda samo svoje interese.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 15:15) - anonymous [neregistrovani]

I pored ukidanja takse oni su u prednosti

Pa ja ne bih rekao da su to samo takse u pitanju. Oni uradise i vise nego 3 stvari za unazadjivanje odnosa, mi samo zapeli za takse. Pa i ako skinu takse opet su u prednosti jer sve ona ranija prekoracenja ostaju netaknuta. Tako oni na kraju ipak dobijaju.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Naravno da treba ponistiti Briselski sporazum i vratiti sve pod okriljem UN.Uradili bi nasi politicari da smeju!!Jer onda odose sa vlasti, a vlast je cudo,,,hehehe